Genesis Krypton 550 egér és Carbon 500 Ultra Blaze egérpad teszt

Genesis Krypton 550 egér és Carbon 500 Ultra Blaze egérpad teszt

Kipróbáltuk a Genesis Krypton 550 egeret és a Carbon 500 Ultra Blaze egérpadot.

Ebben a cikkben a gamerek számára szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a periféria választás kapcsán. Így meggosztjuk veletek a Krypton 550 egér és a Carbon 500 Ultra Blaze egérpad tesztelésünk eredményeit.

A modern Krypton 550-en már első pillantásra láthatjuk az e-sportra kifejlesztett egerek jellegzetességeit. A Genesis perifériájánál inkább az optimizálás dominál és nem a univerzális jelleg, ez elsősorban abban mutatkozik meg, hogy ez egy jobbkezes egér. Ráadásul a Krypton 550 mindössze 70 gramm, így könnyedén siklik az egérpadunkon.

A kialakítása nem csak azért szűri meg a célközönséget, mert aszimmetrikus, hanem, mert egyértelműen "palm" fogásra termett, tehát tenyérrel az egér felületén kell fogni. Így akik "claw" fogással játszanak, azoknak kényelmetlenséget okozhat a periféria. Ez koránt sem azt jelenti, hogy a kialakítása nem profi a Krypton 550-nek, csak nem való mindenkinek.

A technikai paraméterek se maradjanak ki. Az optikai érzékelő 200 és 8000 DPI között állítható több fokozatban. Persze személyre szabható értékekre beállítására is van lehetőség, sőt ezeket a beállításokat az egér el is tárolni, arra az esetre, ha több gépen is játszanánk egyszerre.  A gyorsulást 20 G-ig képes mérni a periféria. A rajta elhelyezett 7 gomb pedig mind egyénileg programozható, valamint az RGB-beállítások sem hiányoznak a funkciók közül. Az ára egyébként kb. 10-11 ezer forintra rúg.

Természetesen az egér mellé egérpadra is szükségünk van. Méghozzá egy nem is akármilyen egérpadra. A Carbon 500 Ultra Blaze 110x45 centiméteres, tehát hatalmas, így nem csak az egerünk, de a billentyűzetünk is kényelmesen elfér rajta. Sőt, ha esetleg a reggeli kávénk kilöttyenne játék közben akkor sincs semmi gond, hiszen a borítás vízálló. A dizájn minimalista. Minőség szempontjából pedig a legfontosabb, a varrott szegély , hiszen jellemzően az egérpadok alsó széle kezd el először kopni. Ennél a darabnál ettől nem kell félnünk. A Carbon 500 Ultra Blaze egérpadot 9-10 ezer forintért vásárolhatjuk meg.

Mit gondolsz a tesztalanyokról? Szeretnéd valamelyiket magadénak tudni?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

(A cikk eredeti változata a PC Guru oldalán jelent meg.)

Kövess Minket!