LG OLED48CX6LB teszt - Milyen is egy igazi gamer TV?

LG OLED48CX6LB teszt - Milyen is egy igazi gamer TV?

Ha játékhoz keresünk TV-t, akkor tökéletese választás az LG OLED48CX6LB televízió. Hogy miért?

Manapság már lassan mindennek van gamer variánsa a piacon, így van ez a TV-kel is. Ilyen az  LG OLED48CX6LB is, amelyet a Microsoft is ajánl, mint legideálisabb kijelző Xbox Series X-hez és Series S-hez. Tesztünkből pedig az is kiderült, hogy a TV valóban megállja a helyét nem csak a játékok, de filmnézés terén is.

Az LED48CX6LB kifejezetten terjedelmes, mi egy 48 hüvelykes (122 cm-es) képátlóval rendelkezőt teszteltünk, de a termékcsaládban akadnak nagyobb darabok is. Az összeszerelés viszonylag könnyű folyamat, csak hat csavart kell behajtani, viszont a televízió méretei miatt így is inkább kétemberes munka, már csak a biztonság kedvéért is.

Az LG OLED48CX6LB egy igazán elegáns és letisztult darab, kijelzője akár falra is szerelhető, a talp látható része pedig, egy ezüstös fémlap. Így ez a TV bármilyen környezetbe beilleszthető.

A tetszetős kinézet mellett a TV működés közben is megállja a helyét. Az LG OLED48CX6LB televízióban egy 3840x2160 pixel felbontású OLED panel található, aminek a képe egyszerűen lenyűgöző. Ezt egészíti ki a Dolby Vision IQ, mely intelligensen állítja a képernyő fényerejét és színeit, attól függően, hogy az éppen nézett filmnek mi a műfaja, illetve, hogy milyenek az adott fényviszonyok. A tökéletes hangzásért pedig a Dolby Atmos felel.

Épp ezek miatt a készülék nem csak játékra, de sorozatok, illetve filmek nézésére is több, mint tökéletes választás lehet. Ráadásul nem csak a kép, de a hangzás is teljesen rendben van. Az LG OLED48CX6LB 40 wattos hangszóróval rendelkezik, ami alkalmas lehet csendesebb, illetve hangosabb film részekhez, zenehallgatásra és TV nézésre is egyaránt.

De ha már gamer TV akkor lássuk, miért is alkalmas a játékokhoz.  A panel gyártási technológiájának hála 1 ms-os válaszidővel rendelkezik, sőt, az Nvidia G-Syncet is támogatja, így akár 120 Hz-es képfrissítés is elérhető a 4K-s felbontás mellett, persze, ez már a gépünktől függ.Az olya

Mi a teszt során egy Xbox Series X-el próbáltuk ki a TV gamer képességeit, az eredmények pedig magukért beszélnek. Az olyan játékok, mint a Doom Eternal, a Control, a Gears 5 és a Dirt 5 csodásan mutattak a kijelzőn, de az optimális válaszidő és képfrissítés miatt a Rainbow Six: Siege-hez hasonló címek is megfelelően futnak az LG OLED48CX6LB-en.

Összességében az LG OLED48CX6LBA egyetlen szépséghibája talán az ára lehet. Az LG hasonló képességű OLED TV-i hazánkban nagyjából 400 ezer forint környékén kaphatók, ami nem olcsó mulatság, viszont egy olyan terméket kapunk érte, ami egyedi élményt nyújt nem csak a játékok, de a film, sorozat nézés, vagy akár a zenehallgatás terén is.

Te milyen TV-n játszol a kedvenc játékaiddal? Elcserélnéd a mostani készüléked egy LG OLED48CX6LBA-ra?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

(A cikk eredeti változata a PC Guru oldalán jelent meg.)

Kövess Minket!