Hirdetés

Ha meghaltál Valheimben, ezek a vikingek visszaszerzik a cuccaidat bárhol is legyenek

Hardcore Valheim játékosok egy csapata különleges módon próbál meg segíteni a kezdő játékosoknak.

Hirdetés

A Valheim kétségtelenül az elmúlt hetek meglepetés játéka volt. A viking világba kalauzoló túlélő játék remek egyensúlyt talált az építés és az RPG elemek között, így a fejlesztők egy hihetetlenül szórakoztató kombinációt alkottak meg. Amíg csak nézi az ember, nem biztos, hogy teljes egészében átérzi azt a hangulatot, amit kínál a játék, így 17 euróért véleményünk szerint abszolút érdemes adni neki egy esélyt.

Mivel a Valheimben voltaképp szabadon lehet mászkálni a karakterekkel különböző szereverek között, így könnyen van lehetőség arra, hogy egy teljesen kezdő világba is megjelenjenek azok a harcosok, akik már kifullozták a játékot. Odin katonáinak egy csapata úgy határozott, hogy segít az alacsonyabb szinten lévő játékosoknak visszaszerezni a sírkövüket, ha balszerencsés körülmények között haltak meg, ők nem mások, mint a Body Recovery Squad. Az új területek felfedezése közben bárkivel nagyon könnyen előfordulhat, hogy megtámadja egy gyilkos szúnyog, vagy valamilyen más, hozzáképest túl erős életforma. Ilyenkor a játékos meghal, a cuccai pedig ott hevernek egy messzi földön, ellenségek gyűrűjében.

A Body Recovery Squadtól ilyenkor segítséget lehet kérni a Discord szerverükön az #assistance-application szobában egy SOS jelzés leadásával. Ezután a csapat egyik embere felveszi a kapcsolatot az igénylővel, és megbeszélhetik a részleteket.

Az Eurogamer interjújában a csapat alapítója, Lucas elmondta, hogy a BRS ötlete azután fogalmazódott meg benne, hogy ő és néhány barátja a feljebb említett szituációban találták magukat, de nekik szerencséjük volt, mert volt a közelben egy portáljuk. Viszont azt vette észre, hogy rengeteg játékos kerül ebbe a helyzetbe, akik nem biztos, hogy olyan szerencsések, mint ők voltak, sokan pedig annyira felhúzzák magukat a cuccaik elvesztésén, hogy végleg abbahagyják a játékot. Ekkor jött létre a BRS.

Lucas hozzátette, hogy hatalmas igény van a sírkövek visszaszerzésére, rengeteg játékos fordul hozzájuk, emiatt pedig folyamatosan szükség van új BRS tagokra is, akik tudnak vállalni mentőakciókat. Az új tagok felvétele egy kérdőív kitöltésével kezdődik meg, amit egy interjú követ. Azok a vikingek, akik minden kritériumnak megfelelnek, egy képzésen vesznek részt, a szolgálatuk megkezdésekor pedig eleinte egy tapasztalt felszerelésmentőt kapnak maguk mellé, amíg kellő tapasztalatot nem gyűjtenek. Ez a rendszer maximálisan úgy működik, mint egy állásinterjú, majd a munka megszerzése után a továbbképzések, azzal a különbséggel, hogy itt nem jár fizetés, ugyanis a BRS nem a pénzért és nem a jutalomért csinálja ezt, hanem egyszerűen a bajba jutott játékosoknak akar segíteni.

Ez a történet tökéletes példa arra, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy jó ötletből, és egy jó közösségből.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • tams_u 12 napja
    Respect!
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés