Bekövetkezett a csoda! - Több éves VAC bant tett semmissé a Valve

Bekövetkezett a csoda! - Több éves VAC bant tett semmissé a Valve

Ilyen se történik minden nap.

Április harmadika tényleg a legritkábbak egyike. A Valve továbbra sem tanult meg elszámolni háromig, ellenben feloldották egy fiatal francia játékos 3 éves VAC banját. A sztori felvet egy nagyon fontos kérdést, de előtte nézzük, hogy mi is történt.

Jayson "Kyojin" Nguyen Van karrierje is gyakorlatilag már azelőtt véget ért, hogy az igazán elkezdődhetett volna. A francia játékos 8 éves korában egy VAC banos profilról játszott Steamen, ami nem a sajátja volt. Évekkel később, mikor megvette magának a CS:GO-t, a rendszer valahogy még kötődést érzett a két profil között így Kyojin szinte azonnal VAC bant kapott.

Ez még 2018-ban volt, most viszont a Valve alapos átvizsgálás után feloldotta a srác eltiltását. 3 év kellett hozzá, de Kyojin bebizonyította, hogy ártatlan, sosem csalt így végül levették róla a bant. A most 22 éves francia játékos ezzel ismét játszhat Valve által szponzorált eseményeken és esélye van beindítania a karrierjét. Tavaly ősszel a Heretics színeiben is láttuk őt játszani és reméljük, hogy fogjuk is még.

A sztori kapcsán viszont jogosan szegezhetjük a Valve-nak a kérdést, mi a fene van akkor Jamppival? A finn játékos hasonló hiba miatt kapott VAC bant, hónapok óta pereskedésben áll a Valve-val még sem történik semmi. Sőt, Jamppi megunta az egészet és elment inkább VALORANTozni, pedig a CS:GO egyik fiatal tehetsége volt.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!