A Twitch már megregulázhat a platformon kívüli degradáló viselkedésért is

A Twitch már megregulázhat a platformon kívüli degradáló viselkedésért is

Az új politikai irányelv az erőszakos fenyegetésekre, a gyűlöletkeltő csoportokra és a szexuális bűncselekményekre összpontosít.

Januárban már elkezdték frissíteni és érvénybe helyezni a gyűlöletkeltő magatartás és zaklatás (Hateful Conduct and Harassment policy) irányelveket, hogy minél jobban megvédhessék a Twitch minden közösségét. A frissített irányelv egyértelműbb és következetesebb álláspontot foglal a gyűlölet és a zaklatás ellen, és mélyebb betekintést nyújt abba, hogy mi az, ami nem elfogadható a Twitchen.

Nem véletlen, hogy erre szánták el magukat a lila platformot üzemeltetők, hiszen az elmúlt időszakban több ilyesfajta botrány is kialakult egyes csatornákon, ezért várható volt, hogy még komolyabb szinten szeretnének fegyelmezni és rendet tartani a felhasználók és tartalomgyártók között. Nem rég új, a viselkedésre vonatkozó szabályrendszert dolgoztak ki, azonban ennyivel úgy tűnik nem elégszenek meg. Az új bejegyzésben arról értekeznek, hogy a Twitchen kívüli tevékenységekért is szankciónálhatnak bárkit a userek közül.

A következőről van szó röviden és tömören. Két csoportra osztják az jövőbeni problémás eseteket. Az egyikben azok kapnak helyet, ha bárki esetén kiderül, hogy Twitchen és azon kívül is zaklatni próbál bárkit. Ezt úgy kell elképzelni, ha egy személy a Twitchen általa rágalmazott vagy bántott egyént egy másik platformon, például Twitteren is szidalmazza, akkor az ezen a felületen tett kijelentései és tettei is helyet kapnak az elbírálás során, és ezeket figyelembe véve osztják ki a büntetést.

A második csoportban már az ennél súlyosabb eseteket sorolták. Ezek jelentős biztonsági kockázatot jelentenek a Twitch közösség számára, még akkor is, ha ezek a cselekmények teljes egészében a Twitchen kívül történnek. Íme a példák:

  • halálos erőszak és az erőszakos szélsőségesség
  • terrorista tevékenységekben vagy a toborzásban való részvétel
  • tömeges erőszakkal való "kifejezett és hiteles" fenyegetés
  • vezető szerep vagy tagság ismert gyűlöletcsoportokban
  • beleegyezés nélküli szexuális tevékenység és/vagy bántalmazás elkövetése, vagy segítése
  • gyermekek szexuális kizsákmányolása, beleértve a pedofil pornográf tartalmak terjesztését is
  • olyan cselekmények elkövetése, melyek közvetlenül és kimondottan veszélyeztetik a Twitch közösségének biztonságát (pl. erőszakkal fenyegetés egy Twitch-rendezvényen)
  • kifejezett és hiteles fenyegetések a Twitch ellen, beleértve a Twitch alkalmazottait is

Azt nem árt tudni, hogy ehhez hasonló ügyekben azért a Twitch már igyekezett vizsgálatokat indítani, de egy átfogó leírás, a szigorúbb szabályozás és a teljes körű tájékoztatás az eddig nem történt meg.

"Az ilyen vizsgálatok jóval összetettebbek, megoldásuk sokkal több időt és erőforrást igényelhet. A Twitchen zajló aktivitással kapcsolatban elegendő releváns adat áll a rendelkezésünkre a jelentések kivizsgálásához és az irányelvek betartatásához. A Twitchen kívüli viselkedés esetében viszont jóval nagyobb mértékben kell a bűnüldöző szervekre és más szolgáltatásokra támaszkodnunk, hogy releváns bizonyítékokat kapjunk, mielőtt továbbléphetünk."

Ennek fejében tehát nem az lesz a jövőben, hogy minden egyes Twitchen kívüli eseményt figyelni és vizsgálni fognak, de ha komolyabb zaklatás és egyéb bántalmazás vagy annak gyanúja merül fel, akkor jóval mélyebb utánajárást végeznek el.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!