Európai RMR versenyként tér vissza a FLASHPOINT!

Európai RMR versenyként tér vissza a FLASHPOINT!

Ezzel sem menekült meg teljesen a FLASHPOINT, de van egy kis reménysugár az alagút végén.

A FLASHPOINT első két szezonja finoman szólva sem aratott túl nagy sikert. Az első még csak-csak értékelhető volt, de sokak szerint ezért koránt sem érte meg kinyírni az ECS-t. Hiába ígért fűt-fát és az égről lehozott csillagokat Thorin, ezekből szinte semmi sem valósult meg.

A brit azóta le is lépett a FLASHPOINTtól és láss csodát, be is indult a szekér. Persze a FLASHPOINT így sincs megmentve, nem tudni mi lesz a liga jövője, mihez kezdenek befizetett, de játékosok nélküli csapatokkal. Az viszont biztos, hogy ők rendezhetik 2021 első európai RMR versenyét, ami máris nagy előrelépés a Thorinos szenvedéshez képest.

Lekopogjuk, de ha minden jól megy idén ősszel már Majort rendez a Valve, méghozzá a PGL-lel karöltve, Stockholmban, Svédországban. Addig viszont minden régióban rendezniük kell három RMR versenyt, ahol a csapatok RMR pontokat gyűjthetnek, amikkel aztán bejuthatnak a Majorre. Ilyen versenyek tavaly is voltak, de mivel az ESL One: Rio elmaradt a pontokat átkonvertálták 2021-re és most szinte elölről kezdődik azok gyűjtögetése.

a tavalyi legtöbb RMR pontot gyűjtött csapatok az európai mezőnyben

Az európai csapatok számára erre elsőként a FLASHPOINTon lesz lehetőség. 11 csapat, a tavalyi RMR tabella 11 legjobbja már meg is kapta meghívóját a FLASHPOINT versenyére, hozzájuk még további öt csapat csatlakozik majd. Nekik viszont az április 13-án induló nyílt selejtezőkből kell majd bejutniuk.

a FLASHPOINT RMR versenyének meghívott alakulatai

Az európai mezőnyből a North körül lebeg még egy nagy kérdőjel. A dán csapat idén áprilisban lehúzta a rolót, azóta pedig játékosaik szétszéledtek. A North által elfoglalt meghívóval egyelőre nem tudni mi lesz, valószínűleg másik csapat kapja majd azt meg.

"A stockholmi Major közeledtével egyre inkább izgatottak vagyunk, örülünk, hogy a Valve-val dolgozhatunk együtt. Ezúttal még inkább növeljük a tétet, persze úgy, hogy közben megtartjuk a ránk jellemző magasságokat a tartalmaink és közvetítéseink tükrében. Hisszük, hogy a FLASHPOINT 3 tökéletes kiinduló pontja lesz a 2021 Major szezonnak." - mondta Christopher "MonteCristo" Mykles, a FLASHPOINT nagykövete és a B-Site alelnöke.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!