18

Elmúltál már 18 éves?


/

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar E-sport Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. a hazai e-sport fejlesztéséért

A Szerencsejáték Zrt. régiós szinten egyedülálló stratégiai partnerségre lépett a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ). Az új kooperáció célja, hogy a társaság az e-sport területén is támogassa a sikeres, professzionális alapokon működő hazai élsportot, valamint hozzájáruljon a HUNESZ által meghatározott

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) közös online sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy 2021. áprilisától a nemzeti lottótársaság a hazánkban is dinamikusan fejlődő sportág meghatározó támogatójává válik. A nemzeti lottótársaság első stratégiai szintű tagként csatlakozik a HUNESZ szervezetébe és a felek együttműködési megállapodást írnak alá a szektor további fejlesztésének elősegítése érekében. A megállapodás átfogja a hazai E-sport Tudásbázis (ESB) működését mind a szakmai, mind a társadalmi és üzleti célcsoportok felé, elősegíti szakértői kommunikációs fórumok létrehozását pedagógusok, szülők irányába, és közös kommunikációs kampány megvalósítását szélesebb társadalmi üzenetekkel.  Támogatja a hazai versenyek megvalósulását, a professzionális versenyszervezés érvényesülését a versenybírók képzésének, kapcsolódó vizsgarendszer és infrastruktúra kialakítása területén.

„Az elmúlt évet a járványügyi helyzet ellenére is sikeres időszakként tudhattuk magunk mögött hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenyeit az online térben biztonságos körülmények között rekord nézettség mellett zártuk. Részt vettünk az Európai E-sport Szövetség megalapításában és év végén teljes jogú tagként csatlakoztunk a Nemzetközi E-sport Szövetséghez. Az idei terveinkben az országos versenyeink és a magyar e-sport válogatott felállítása mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatásra. Célunk, hogy a Szerencsejáték Zrt. partnerségével megerősödve újabb szintre emeljük a felelős és tudatos videójáték kultúrát Magyarországon különösen ügyelve a versenyek tisztaságára és az edukációra mind a játékosok, csapatok; mind a sport és szélesebb társadalmi közeg szintjén” – nyilatkozta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

Biró Balázs, a HUNESZ elnöke

„A partnerséggel a Szerencsejáték Zrt. egy újabb szintre lép a sport területén, mostantól a hagyományos sportágak támogatásán túl a dinamikusan fejlődő fiatal szektor professzionális fejlesztését is elősegíti Magyarországon. A Magyar E-sport Szövetséggel megvalósuló stratégiai együttműködéssel hozzájárulunk a hazai e-sport regionális, közép-európai szintű szerepvállalásához, egyben elősegítjük a széleskörű tájékoztatást és a felelős játék tudatosságának erősítését” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója

 A nemzeti lottótársaság 2020. augusztusában az e-sport fogadással bővítette sportfogadási piacait hatékony választ adva a pandémia okozta kihívásokra és a legújabb globális játéktrendekre. A Tippmix földi és a Tippmixpro online fogadási rendszerében a legnépszerűbb 11 hagyományos e-sportjáték, illetve a szimulátor típusú bajnokságok esetében további három sportág számos piaccal vált fogadhatóvá. Az elmúlt 8 hónap kiemelkedően sikeres eredményeket hozott a területen, hiszen az e-sport fogadás mára a 6. legnépszerűbb sportággá vált az 50 sportágat tartalmazó sportfogadási listán. A hazai fogadók körében különösen népszerűek a szimulátor típusú e-sportok, például a pre-match (mérkőzés előtti bontásban) fogadásban az e-labdarúgás (FIFA), élő fogadásban pedig az e-kosárlabda (NBA2K) jelentősége kiemelkedő. A nemzetközi trendektől eltérően hazánkban leginkább a szimulációs e-sport játékok emelkednek ki (FIFA20, NBA2K, NHL), a teljes e-sport bevétel 87-90%-át adva. További érdekesség, hogy a bevezetés előtt várt jelentős online fogadási többlettel szemben az összes fogadás több mint fele a lottózókban valósul meg.

A Szerencsejáték Zrt. tovább erősítve szerepét az e-sport kedvelő célközönség körében, 2021. áprilistól egy minden szempontból egyedülálló weboldalt indított a tippmixpro.hu felületen a gamer társadalom és a téma iránt érdeklődő sportfogadók számára. Az oldal exkluzív, naprakész és máshol nem elérhető tartalmakat nyújt, teljeskörű információs és szakmai hátteret biztosítva a fogadók számára a sportággal, bajnokságokkal kapcsolatban, amelyek magyar nyelven kizárólag ezen a felületen érhetőek el. A Szerencsejáték Zrt. az e-sport fogadás szolgáltatás során is kiemelt figyelmet fordít a felelős játékos tudatosság erősítésére, amely az új oldal tartalmában is érvényesül. A nemzeti lottótársaság együttműködő tartalomszolgáltatója az esport1.hu szakértői csapata.

„A közel félévig tartó fejlesztést követően megvalósuló tartalmi weboldallal egy új exkluzív igazodási híroldalt hoztunk létre. A tippmixpro.hu új e-sport aloldala a játékosok és a téma iránt érdeklődők számára egyaránt releváns, hiteles információkat nyújt, legyen szó egy adott játékról vagy iparági hírekről” – mondta el Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.

Horváth Zoltán, Biró Balázs, Bánhegyi Zsófia és Tőrös Balázs

A következő oldalon további érdekességeket olvashattok a Szerencsejáték Zrt. által bevezetett e-sport fogadásról!

2020. augusztusában lehetett megtenni Magyarországon az első Szerencsejáték Zrt. által felügyelt e-sport fogadásokat. 11 hagyományos e-sportjáték, valamint 3 sportszimuláció fogadható jelenleg az online felületeken és a hagyományos lottózókban. Az alábbi statisztikák az elmúlt nyolc hónap tapasztalatairól árulkodnak.

  • Jelenleg a 6. legnépszerűbb piac a közel 50 sportágat tartalmazó sportfogadási palettán
  • 2020. 48. hetében a Tippmixprón a 2. legfogadottabb sportág volt
  • A hazai fogadók körében különösen népszerűek a szimulátor típusú e-sportok, például a pre-match (mérkőzés előtti bontásban) fogadásban az e-labdarúgás (FIFA), élő fogadásban pedig az e-kosárlabda (NBA2K) jelentősége kiemelkedő
  • A nemzetközi trendektől eltérően Magyarországon leginkább a szimulációs e-sport játékok emelkednek ki (FIFA, NBA), a teljes e-sport bevétel 87-90%-át adva
  • A hagyományos e-sportok terén elérhető 11 játék közül pedig a League of Legends, a CS:GO és a Dota 2 a legnépszerűbb
  • A bevezetés előtt várt jelentős online fogadási többlettel szemben a Tippmixen is nagyszámú követőre talált a játék, így az összes e-sport fogadás több mint fele a lottózókban valósul meg
  • A hagyományos e-sportok terén pedig a Tippmixpro adja a fogadások többségét, mintegy 60%-át
  • Az e-sport fogadás indulása óta a sportági rangsorban a 7. helynél rosszabb még soha nem volt a Tippmixen és Tippmixprón
  • Demográfiai eloszlást tekintve a legtöbben a 20-39 éves korosztályhoz tartozók fogadnak e-sportokra
  • Főként a reggeli, délelőtti és déli órákban tud vonzó alternatívát kínálni a fogadók számára
  • További érdekesség, hogy az e-sport fogadás a bevezetése óta eltelt minden héten meghaladta az olyan hagyományos, régóta elérhető sportágak forgalmát, mint a röplabda, vízilabda vagy snooker

Az e-sportokat kiemelt szereplőként kezeli a Szerencsejáték Zrt. Ezt támasztja alá, hogy 2021 áprilisában exkluzív tartalmakkal elindult a Tippmixpro.hu felületén az e-sportra dedikált aloldal, ahol hasznos és naprakész információkat találhatnak az e-sport közösség tagjai.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.