Bubzkji jött, látott és azonnal ki is esett az Astralis

Az OG és a Dignitas odacsapott az asztalra!

Meglehetősen erőteljes nappal indult el a tavaszi BLAST Premier tavaszi szezonjának Showdown állomása. Hat remek csapat lépet szerverre a nyitónapon és többségük erőteljes meglepetést okozott. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy az Astralis és a Liquid máris kiesett!

A Showdownra ugye a csoportkör 7-12. helyezett csapatai jutottak, illetve azok az alakulatok, akik a legerősebbnek bizonyultak a különböző selejtező kupákon. Utóbbi kategóriába tartozik például a Dignitas. Jó ideje nem tudnak már feljutni abba a szintbe, amibe szeretnének, de most talán jó úton járnak. Az utóbbi hetek sikereinek köszönhetően már belőtték maguk a HLTV legjobb 30 csapata közé, tegnap pedig parádés meccsen küldték haza a Liquid játékosait.

FalleNék mintha azt se tudták volna, hogy hol vannak. És nem csupán arról volt szó, hogy a Liquid rossz formában lett volna, a Dignitasnak sok szép, összerakott, begyakorolt köre volt, amikre egy erős Liquidnek sem lett volna válasza. Nuke-on 16-5-öt, Vertigon 16-13-at pakoltak ELiGE-ékre.

Hasonlóan nagy meglepetés volt az OG és az Astralis meccse is. A dánok az utóbbi hónapokban már bemutatták, hogy ritka rossz formában vannak, míg az OG most igazolt két új játékost, közel másfél év után most jutottak el először bootcampre és ez meg is látszódott. Friss és elképesztően erős volt az OG játéka, akik így 2 pálya alatt ki is ejtették a versenyből az Astralist. Pedig a dánok még Bubzkji becserélésével is próbálkoztak. Adtak egy Infernot az Astralis zászlója alatt szenvedő fiatal dánnak, de ez sem volt elég a csapat győzelméhez.

Infernon könnyedén, 16-7-re nyertek Aleksibék, Dust2-t pedig hosszabbításban, 19-17-re húzták be. A meccs előtt megjelent egy device interjú, amiben azt mondta a dán AWP-s, hogy éppen újraépítési szakaszban vannak, hogy sok újdonsággal próbálkoznak. Ez szép és jó, de ugyanezt elmondta gla1ve az EPL előtt is és azokból az ígéretekből sem lett semmi. 

Egyszerűen nagy szakadékban van most az Astralis, nem működik a csapatjátékuk és a játékosok egyéni teljesítménye is hanyatlik. Persze egy csillag sem tündökölhet örökké, el kellett jönnie ennek az időnek is, de abban biztosak vagyunk, hogy az Astralis innen is feláll majd. Az már más kérdés, hogy vajon ugyanezzel az ötössel teszi-e meg majd azt?

Tegnap egyedül a G2 tudta behúzni a papírforma szerinti győzelmet, de ők is nehezebben, mint ahogy azt vártuk. 2-0-ra nyertek ugyan az Endpoint ellen, de néhány apró hibán múlott csak, hogy ne az Endpoint húzza be a pályákat és küldje haza a G2-t 2-0-val.

Ma 12 órától folytatódik  a BLAST Premier Spring Showdown, ráadásul talán az egyik legérdekesebb meccs kerül ma terítékre. Délután gejmzilla és a NASR játszik majd a Gambit ellen!

A BLAST Premier Spring Showdown mai menetrendje:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!