Derekasan helyt állt gejmzilla és a NASR, de a győzelemhez ez kevés volt

Derekasan helyt állt gejmzilla és a NASR, de a győzelemhez ez kevés volt

A szokásos dél helyett, ma 15 órától jönnek a BLAST meccsek.

Kicsit talán furcsa amit a BLAST csinál, ugyanakkor teljes mértékben egyik versenyszervező sem tud megfelelni az igényeknek. Ha tele pakolja a versenyét a HLTV és az ESL ranglista legjobbjaival, akkor az a  baj, hogy miért nem kapnak esélyt a kisebb csapatok, ha viszont esélyt kapnak a kisebb csapatok, akkor az a baj, hogy sok esetben egyhangúak a meccsek.

Ez a helyzet most a BLAST Premier Spring Showdown állomásán is, ahol a közösség egyik fele örül, hogy lát olyan csapatokat, mint a NASR, az Extra Salt vagy a sAw, a másik pedig bosszankodik, hogy miért volt tegnap is minden meccs sima 2-0?

Mindhárom mérkőzésen hittünk a meglepetésben, de végül mindhárom esetében elmaradt. Az ex-C9 Extra Salt Trainen és Dust2-n is csak az első félidőben volt ellenfele a Spiritnek és nagyjából ez mondható el az esti brazil rangadóról is. Ha valahol, hát Mirage-on volt esélye az MiBR-nak pályát nyerni, de a legfontosabb körökben erősebb, pontosabb volt a Furia. A 16-14-es Mirage után pedig már mondhatni gyerek játék volt számukra Vertigon megnyerni a meccset, ott 16-10-et adtak honfitársaiknak.

A nap legérdekesebb mérkőzése viszont a Gambit és a NASR összecsapása volt, nekünk magyaroknak legalábbis mindenképpen. Igazi meglepetés lett volna, ha gejmzilláék elverik a HLTV ranglistájának jelenlegi aranyérmesét, inkább abban bíztunk, hogy mutassa meg erősségét a NASR és tudjon odacsapni a CIS csapatnak.

Ezt sikerült is. Nagy falat volt a Gambit, ez tény, Dust2-n és Vertigon is óriási fölényben voltak hobbiték, de a gejmzilla vezette ötös képes volt a saját játékát játszani, nem hagyták magukat elnyomni és Dust2-n be is húztak néhány remek kört. Messze van még mire a NASR felér a Gambit mellé, de a szintlépéshez vezető úton már elindult a csapat.

A Top 16 csapatai közül már csak négy ötös van meccs nélkül, így ma a megszokott három helyett két mérkőzéssel folytatódik a Showdown. Ezekről persze ma sem maradtok le, délután 3 órától érdemes lesz a monitorokra tapadni, hiszen szerverre lép majd a Heroic, a sAw, a Vitality és a 9z is.

A BLAST Premier Spring Showdown mai menetrendje:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!