"Az elején egyszerűnek tűnt a kvali, a végére kellett már egy kis komolyság" - Kamion

Kamionnal beszélgettünk, aki a Salamander csapatával jutott be a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszába.

Nem gondoltuk volna, de a Salamander neve ismét előttünk lesz majd, a foltos szalamandra logó azonban ismét feltűnt a magyar CS:GO mezőnyben, méghozzá a TippmixPro CS:GO Masters selejtezőjében. A nulláról indulva, kvázi meg is nyerték a zárt selejtezőt, veretlenül, a felső ágról jutott be az alapszakaszba az ötös. Többek között erről is faggattuk a csapat egyik húzóemberét, Jurus "Kamion" Zsoltot.

Szia Kamion! Nemrég még a Honvéd színeiben láttunk, csak egy perc erejéig térjünk ki arra a sztorira. Mi volt a gond, miért hullott szét a csapat?

"Szia! Igazából volt egy kisebb balhé a csapatban így Camper, sebi és arbie átment VALORANTozni. Maradtunk ketten C7upiX-szal és hívtuk az msN, sl3nd duo-t, de sajnos én nem éreztem jól magam, nem volt egy olyan játékosunk aki rendelkezett volna tapasztalattal így nem éreztem úgy, hogy fejlődni tudunk."

A TMP selejtezőjében már Salamanderként játszottál, Aaron, flash, markk, ViZR, arbie és ney oldalán. Ki rakta össze a csapatot, kinek az ötlete volt, hogy nekivágjatok a kvalinak?

"Flash írt nekem hogy lenne egy olyan lineup hogy Aaron és ő, így csatlakoztam hozzájuk, később csatlakozott hozzánk markk, vizer, ney és arbie, így most heten vagyunk a csapatban."

És milyen volt maga a selejtező? Kívülről úgy tűnt, hogy elég simán gázoltatok át a mezőnyön.

"Az elején egyszerűnek tűnt, a végére kellett már egy kis komolyság, de sikeresen megnyertük az első selejtezőt."

Szépen felosztottátok a szerepeket csapaton belül, megvan az IGL, megvan az entry, stb. vagy egyelőre bíztok abban, hogy a sok éves tapasztalat megnyeri majd a meccseket?

"Valójában egy mix/fun csapat vagyunk, szóval mindenki azt játssza amit jónak érez, általában én entryzek, Aaron és flash irányít."

Mik a tervek az alapszakaszra? Teljes egészében marad a selejtezőn látott felállás és irány a győzelem?

"Sajnos ezt még nem tudjuk, lett egy kisebb balhé a csapatba de remélem megoldódik majd."

A szurkolók többsége szerint a Budapest Five győzelme már akár most garantálható. Ti mivel készültök? Elkaphatók szerintetek torzsiék?

"Nyilván, szerintem is a Budapest Five nyeri meg a TMP-t hiszen ők Magyarország legjobb csapata és sokkal erősebb a felállásuk mint nekünk."

Kik azok, akik szerinted odacsaphatnak majd az asztalra az alapszakaszban és nem egy meglepetés okozhatnak majd?

"Szerintem a BEE lesz egy nagyobb falat számunkra, mert tőlünk két ember játszik csak aktívan. A többieknek maximum 3 órájuk van az elmúlt 2 hétből."

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!