Twitch: Több millió követőt bukott a világ legnépszerűbb streamere egyetlen nap alatt

A Twitch óriási hadjáratot indítot a követő-botok és néző-botok ellen, ennek lehet áldozata xQc.

A világ legnagyobb streaming platformján egyeduralkodónak számít Félix Lengyel, ismertebb nevén xQc. A 25 éves kanadai tartalomgyártó minden konkurenst képes felülmúlni a megtekintett órák számában, azonban most két pofonba szaladt bele. Először kibannolták a NoPixel GTA RP szerverről, majd egyetlen nap leforgása alatt elbukott közel 2 millió (!) követőt. A háttérben a Twitch gépezete állhat, akik elkezdték felszámolni a bot fiókokat.

Twitch hadjárata a botok ellen

Április 14-én osztotta meg a közösségi médiában a Twitch Support, hogy elkezdték kivizsgálni az oldal nem valós eléréseit. Itt a követő-botokra, valamint a néző-botokra kell gondolni, amelyekkel mesterségesen boostolhatóak a csatornák statisztikái. 

XQc átlagosan napi 10-15 000 követőt szerez, azonban április 12-én 1,34 millióval csökkent a bázisa, majd április 13-án újabb 440 000 followert bukott el. Ebben szerepet játszhat a GTA RP kitiltás is, de a Twitch botok elleni csatája inkább tekinthető a valódi oknak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy xQc szándékosan botolna, azonban jelzésértékű, hogy követőtáborának nagyjából negyedét bukta el két nap alatt. A Twitch jogi lépéséket is megfontol, ha szükség van erre a botok felszámolása érdekében.

A következő napokban drasztikus csökkenések várhatóak a platform szerint, ne lepődjetek meg, ha bezuhannak a számok a legnagyobb streamereknél.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te követed xQc csatornáját?