LoL: Bannolhatják az egykori G2 Esports játékost?

LoL: Bannolhatják az egykori G2 Esports játékost?

A Riot Gamesnek itt egy újabb olyan súlyos ügy, amiben döntést kell hoznia.

Bár az LEC tavaszi szezonjának már vége van, a játékosok nem dőlhetnek hátra. Európá legerősebb LoL ligájának az az egyik ismérve, hogy olyan idézők sorakoznak fel hétről hétre, akik elképesztően sokat gyakorolnak akár a csapatukkal, akár Solo Queue-ban. Nem képeznek kivételt a gyengébben teljesítő csapatok ötösei sem, sőt talán pont nekik kell minél jobban felkészülni az offseasonben, mivel céljuk, hogy elmozduljanak a rájátszás irányába. Az Astralis mutatott életjeleket a split végére, azonban a 9. hellyel be kellett érniük. Most nagyon úgy tűnik, hogy a támogató poszton akár cserére is kényszerülhetnek, mivel promisq elképesztő ámokfutásba kezdett a játékon belüli chaten.

Promisq, a veterán svéd támogató

27 éves életkorával az egyik legtapasztaltabbnak számít az LEC mezőnyében a svéd support. Jeskla oldalán rengeteg örömteli pillanatot okozott a rajongóknak, de ez csak az a kép, amit a nagy színpadon szeretne láttatni magáról az idéző. Solo Queue-ban elszabadult nála valami, amiről képes bizonyítékok készültek.

Az Astralis támogatója nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy lefutja a meccset, majd a fenyegetés után privátban kívánt rákot egy másik idézőnek. Miután a közösségi médiában megosztották a fenti képeket, beindult a kommentszekció, ahol további promisq-megőrülések kerültek elő. A svéd veterán előszeretettel küldi el nyomdafestéket nem tűrő módon a többieket melegebb éghajlatra, amit a Riot Games hivatalos szabályzata szerint mindenképp szankcionálni kell.

Mivel több bizonyítékot tártak ezen a módon a nyilvánosság elé, elengedhetetlennek tűnik, hogy kivizsgálják a szabályalkotók promisq ügyét. A büntetés mértékét nehéz megtippelni, de simán előfordulhat, hogy akár több meccses bannal sújtják majd az Astralis játékosát.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted milyen büntetést kap promisq?