League of Legends: Wild Rift - Szépen formálódik a hazai közösség, sorra alakulnak a csapatok

League of Legends: Wild Rift - Szépen formálódik a hazai közösség, sorra alakulnak a csapatok

A Riot Games mobiljátéka stabilan terjed idehaza is.

2020 végén a Riot Games végre Európában is elérhetővé tette a League of Legends: Wild Riftet, vagyis a PC-s LoL mobilplatformra készült változatát. A cél ugyanaz, az odavezető út viszont merőben eltérő, korábban egy cikkben összeszedtük, hogy melyek a legszembetűnőbb különbségek.

Debütáláskor az iOS és Android készülékeken is az egyik legtöbbször letöltött alkalmazás lett a játék, az elmúlt hónapokban pedig szépen kialakult az a réteg, akik rendszeresen beugranak a mobilos Summoners Riftbe pár körre. A következő időszakban bemutatjuk a hazai Wild Rift klánokat, csapatokat, akik tárt karokkkal várják a versenyezni, fejlődni vagy egyszerűen csak játszani vágyókat. A LoLmobile.hu csapata készített interjút a sorban érkező első klán vezetőjével, bemutatkozik a Mortal Warriors!

Köszönöm, hogy részt veszel az interjúsorozatban. Ti vagytok az elsők ebben a rovatban. A célunk ezzel az, hogy az immáron már elég nagy közösségünkben mindenki megismerje a létező csapatokat, illetve segítsünk azoknak, akik még nem találták meg a helyüket. Akkor kezdjünk is hozzá.

Kérlek mutatkozz be(ID), mondj pár szót magadról!

Sziasztok! Bence vagyok(ID: MW Ahri#1231), 19 éves, a Mortal Warriors klán vezetője.

Meséld el, honnan jött a klán név, mikor és hogyan alakultatok meg, van e storyja a klánnak/logótoknak?

Hát a klán név egy hosszadalmas történet. Anno amikor beindítottuk a klánt, Leauge of Feeders néven kezdtük el a pályafutásunkat, azonban hosszas töprengés után (egy hirtelen jött gondolattól vezérelve), közös megbeszéléssel nevet illetve logót váltottunk.

Az, hogy mikor és hogyan alakultunk meg, az pedig már egy hosszabb történet. Maga a Discord szerverünk, az már sokkal korábban, a játék kezdete előtt is létezett, ugyanis egy másik játékban ismertük meg egymást, mi alapítók/vezetők. Ez a szerverünk lassan már egy éves, azonban mi, alapítók már egy jó pár éve ismerjük egymást.

Amikor bétában megjelent a játék, akkor már megalapítottuk a klánt, azonban akkor még bele se gondoltunk, hogy idáig eljuthatunk. Egyáltalán nem voltak nagyra törő céljaink, csak a baráti társaságunk számára készítettünk egy csapatot. Aztán egyre-egyre csak jöttek a játékbeli ismerősök és így váltunk lassacskán Magyarország egyik legnagyobb, főképp LoL-lal foglalkozó közösségévé.

Jelenleg hányan vagytok a klánban?

Jelenleg a klánunkban 55 ember van.

Terveztek-e bővülni? Milyen szintet képviseltek?

Igen, szeretnénk még ennél is tovább bővülni, ambíciózus terveink vannak a jövőt illetően. Szeretnénk továbbra is Magyarország egyik legnagyobb LoL-os klánja lenni.

Lényegében bárki csatlakozhat hozzánk, a klánban az összes Elo-ból van játékosunk. Nincs rangkövetelményünk, elsősorban arra összpontosítunk, hogy a tagjaink jól érezzék magukat nálunk, rangtól függetlenül.

Mik az elvárások tagfelvétel terén?

Csak a szokásos elvárásaink vannak az új tagokat illetően. Ilyenek például: a minimum 16 éves életkor illetve, hogy lehetőleg ne legyen más klánban az illető.

Mikor és hogyan szoktatok gyakorolni?

Általában minden este szoktunk rendezni 5vs5-ös meccseket, továbbá mivel mi vagyunk az Exodus klánnal karöltve a Clan War alapítói, így klánok közötti harcokban is aktívan részt veszünk. Továbbá szoktunk tartani klánon belüli 1vs1 bajnokságot is.

Az edzések során, vannak kidolgozott taktikáitok, ötleteitek, amiket folyamatosan gyakoroltok?

Igen, különböző csapatkombinációkat gyakorlunk, illetve próbálunk arra törekedni, hogy minél adaptívabb legyen a csapatunk. Általában a lejátszott cw-ink végeztével kiértékelő csapat megbeszéléseket, illetve hibaelemzéseket tartunk. Ezáltal próbáljuk a saját hibáinkat kiküszöbölni és arra törekedni, hogy fejlesszük a csapatunk teljesítményét.

Terveztek-e nemzetközi versenyeken részt venni? Vagy vettetek-e már részt ilyenben? Ha igen, meséld el tapasztalataidat!

Igen, volt már hasonló kezdeményezés klánon belül, azonban mivel a játék még fiatal, így sajnos nem túl nagy a választék ilyen téren. Amennyiben lesz rá lehetőségünk illetve kapacitásunk, mindenképpen megpróbálkozunk vele.

Van-e jelenleg egy összeállt versenyképes 5-ös csapat akikkel jeleneg is készültök komolyabban, akár nemzetközi szinten is részt venni a jövőben? Milyen rangban vannak a legerősebb játékosaitok?

Igen, van ilyen csapatunk, jelenleg is részt vesznek a most futó magyar bajnokságon és a jövőben is tervezünk velük résztvenni az összes ilyen eseményen illetve a most készülőben lévő saját bajnokságunkon is tervezzük őket indítani. Jelenleg a legjobb játékosaink Emerald IV és Diamond IV között mozognak.

Szeretnél-e üzenni a közösségnek/másik klánnak valamit?(építő jeleggel)

Nagy pacsi minden klánnak és azok vezetőinek hogy szépen lassacskán sikerül egy összetartó magyar közösséget kovácsolni.

Klán mottója?(ha van)

Ledzsendz never dáj.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Csatlakozzatok a magyar League of Legends: Wild Rift közösséghez!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.