Mobilos CS:GO? - Létezik is, meg nem is

Mobilos CS:GO? - Létezik is, meg nem is

Ez nem az a játék, amit keresünk.

A mobiljátékok piaca óriási ütemben növekedik évről évre, és a sok silány minőségű játék mellett szerencsére akad pár remek darab is. Elég ha csak a PUBG vagy a CoD Mobile sikerére gondolunk. De mi a helyzet a CS:GO-val?

Hivatalosan mobilos CS:GO nem létezik, a Valve sosem adott ki ilyet és talán nem is fog. Ez azonban nem gátolja meg semmiben azokat a játékfejlesztőket, akik leginkább a lopáshoz értenek. Hiszen nem hivatalos CS:GO mobile nagyon is létezik vagyis már csak létezett.

A beszédes nevű Global Offensive Mobile pontosan az amire elsőre gondoltok a cím hallatán, egy távolkeleti másolat. Egész pontosan a festői Thaiföldről jött a játék, ahol nem sokat foglalkoztak az etikus játékfejlesztéssel, jogdíjakkal és hasonlókkal. Egy az egyben fogták és lemásolták a CS:GO-t.

Az alapvető játékmechanikáktól, a hangokon, animációkon, elnevezéseken át, egészen a fegyverekig és a pályákig, mindent elloptak és átemeltek a fejlesztők, így gyakorlatilag egy mobilos CS:GO-t kaptunk. A játék pár hónapja, zárt bétában jelent meg kizárólag Thaiföldön, és bár sokáig úgy tűnt, hogy a Valve nem foglalkozik a dologgal, könnyen lehet, hogy végül lecsaptak a fejlesztőkre. Február közepén elvileg kijött a játék a bétából, azóta viszont mintha felszívódtak volna a fejlesztők.

Vagy a Valve csapott le a banhammerrel vagy a GOM fejlesztői gondolták úgy, hogy a zárt béta alatt elég pénzt gyűjtöttek és egyszerűen felszívódtak. Egy hivatalos, Valve által gondozott CS:GO-ra kíváncsiak lennénk, de az ilyen hirtelen felbukkanó és eltűnő bazári másolatok lehet jobb is, hogy nem jutnak el a világ minden szegletébe.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!