Vadászattal és karakterfejlesztéssel bővül a Resident Evil: Village, íme az új trailer

Vadászattal és karakterfejlesztéssel bővül a Resident Evil: Village, íme az új trailer

Ethan többféle állatot is becserkészhet majd és ízletes, hasznos falatokat főzhet belőlük.

Egy új Resident Evil Village videót mutatott be a Capcom, melyből kiderül, hogy milyen újdonságokkal készülnek a rajongóknak. Ezek közül most a vadászat és a fejlesztés kapott kicsit nagyobb hangsúlyt. A Game Informer új videójában a Resident Evil Village fejlesztési rendszerébe pillanthatunk bele, de az is kiderül miként vadászik a faluban a főszereplő. A trailer elején leginkább arról kapunk információt, hogy lesz a játékban többféle állat, például csirke, kecske, disznó és hal, ezeket pedig úgy mond be lehet cserkészni, a belőlük származó nyersanyagot pedig vissza lehet vinni a herceghez, ahol belevághatunk a craftolásba.

A herceg (The Duke) lesz az a karakter, akin keresztül képesek leszünk új recepteket megtanulni, és általa érhetjük majd el a fejlesztéseket is. Ezekkel az új finomságokkal és ételekkel Ethan véglegesen fejlesztheti a saját képességeit, például csökkentheti az ellenfelek által okozott támadások sebzését. A titokzatos nemesnél egyébként a fegyvereket is lehet majd upgradelni. Ehhez viszont a játékban megjelenő új in-game valutát kell gyűjtögetni, amit szimplán Lei névre kereszteltek - mivel valószínűleg Romániában játszódik a sztori, ezért ez nem is olyan meglepő döntés. Minél többet sikerül bezsebelni belőle, annál többet lehet aztán költeni a herceg üzletében, és így lehet majd erősíteni a fegyvereket. Itt olyan dolgokra kell gondolni, mint a pisztolyok tüzelési sebessége, vagy a sniperes célzás közbeni kilengés csillapítása.

Ez valójában a második játékvideó a Game Informer-től a Resident Evil Village kapcsán, hiszen a napokban egy olyan, vadonatúj játékmechanikát is bemutató trailer is megjelent, melyben különféle ellenségeket is megcsodálhattunk, köztük a vérfarkas-szerű lényeket, valamint a kísérteties csuklyás figurákat, akik Ethant üldözik a játék során.

Azért azt a végére hozzátennénk, hogy bár vérbeli túlélőhorror műfajról beszélünk, ez a vadászat például szép és jó, de remélhetőleg nem viszik túlzásba a fejlesztők, és nem ezzel akarják kitolni a játékidőt, hogy hosszabbnak tűnjön az egész alkotás. Illetve abban is csak bízhatunk, hogy nem kell rengeteg időt elpepecselni, hogy ilyen módon erősítsük meg magunkat, különben jóval kevesebb esélyünk lesz a végigjátszásra. Hamarosan alighanem mindenre választ kapunk, a Resident Evil új felvonása ugyanis május 7-én jelenik meg Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox Series S konzolokra, és PC-re egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!