Nem bírt a visszavágón a Heroic a Gambit ötösével!

Nem bírt a visszavágón a Heroic a Gambit ötösével!

A BLAST Premier Spring folytatására most sajnos egy picit várnunk kell.

Aki nem ismerné a BLAST Premier felépítését, annak annyit kell tudnia, hogy egy adott szezon, mint most például a BLAST Premier Spring, három szakaszból áll. Elsőként ott a Groups, a csoportkör, ahol a liga 12 partnercsapata küzdött meg egymás ellen. Az "A", "B" és "C" csoportok top 2-be jutott alakulatai azonnal a Finalsbe jutottak, a többieknek viszont ott volt még a Showdown, ami egyfajta extra selejtezőnek is tekinthető a Finals előtt.

A Showdown meccseit követhettük múlthéten, ahol 16 csapat közül végül a két legjobb jutott be a tavaszi döntőkbe. Az egyik a G2 volt, akik megérdemelten vívták ki maguknak tegnap a továbbjutást. A Spirit bár kellően nagy akadályt jelentett számukra, végül a G2 bizonyult erősebbnek. Pedig borzasztó rosszul kezdték a meccset, a saját maguk által választott Mirage-on pusztán 6 kört hoztak, ezek után pedig Dust2, a G2 egyik leggyengébb, míg a Spirit egyik legerősebb pályája jött.

Most azonban a G2 megmutatta, hogy miért is erőltetik a pályát. A Kovač unokatesók hozták a pályát, méghozzá fölényesen, 16-12-es végeredménnyel. Nuke-on dőlt el a meccs, ahol mintha mind a két csapat a feje tetejére állt volna. 11-4-es G2 vezetés után a Spirit vissza tudott jönni, miközben a csapatok felváltva hoztak őrületes köröket vagy éppen buktak bukhatatlannak tűnő helyzeteket. G2 parádé, Spirit parádé, G2 bakik, Spirit bakik és ismét G2 parádé. Nagyjából ez a sorminta ment végig Nuke-on, ahol végül huNter triplája hozta meg a győzelmet a csapat számára.

Este pedig a Heroic és a Gambit játszott az utolsó továbbjutást érő helyért, kvázi megkaptuk az EPL 13 döntőjének visszavágóját. A végeredmény viszont ezúttal teljesen más lett. Furcsamód, a csapatok itt is elhozták egymás pályáit, a Heroic nagy pofont kapott Infernon (6-16), a Gambit viszont ugyanakkorát Vertigon (9-16). 

Train volt a decider, ahol sokáig úgy tűnt, hogy a dánok ismét elverik a CIS régióból érkező ellenfeleiket. Bitang erős T oldalt zártak cadiaNék és a második félidőt is ők kezdték jobban. A pisztolykör és az antieco után azonban mintha teljesen elfelejtettek volna játszani. Sorban bukták el a fontos párharcokat, az emberelőnyös helyzeteket is, így a Gambit szépen lassan átvette a vezetést. 12-10-es Gambit vezetésnél kaptak még észhez a dánok, de az is kevés volt, ahhoz megnyerjék a meccset. A visszavágót hobbiték húzták be, 2-1-es arányban.

Ezzel ki is alakult a tavaszi BLAST Premier szezon döntőinek mezőnye. Június közepén nyolc csapat küzd majd a bajnoki címért és persze a 425 ezer dolláros összdíjazás legnagyobb szeletéért. 

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!