Föld napja 2021: WC-papírba fektet dollármilliókat a Razer

Föld napja 2021: WC-papírba fektet dollármilliókat a Razer

Mindent megtesz a gaming perifériagyártó, hogy megóvja a környezetet.

A 2021-es Föld napján bejelentette a világ egyik legismertebb gaming perifériagyártója, hogy 50 millió dollárt fektet WC-papír fejlesztésbe. A Razer WC-papír nem tréfa, tényleg óriási összeget áldoz arra a vállalat, hogy fenntarthatóbb anyagokból készüljön el az a dolog, ami a mindennapok szerves része. A műanyagmentes, egyszer használatos, bambuszból készült WC-papír már nevet is kapott: Bambooloo.

A fejlesztésért és gyártásért a The Nurturing CO. felel, amely zászlajára tűzte a "zöld termékek" előállítását.

"A Razerrel együtt a The Nurturing CO. elhozza a világnak a Bambooloot." - nyilatkozta a The Nurturing CO. elnök-vezérigazgatója, David Ward.

A Razer legújabb együttműködése a 10 éves fenntarthatósági program keretében jött létre, amely felkarolja azokat a startupokat, amelyek a zöldebb környezetért tesznek hatalmas erőfeszítéseket. Az előzetes kutatások szerint egy négyszemélyes háztartás évente 30 000 liter vizet spórolhat azzal egy év alatt, ha a Razer által támogatott WC-papírok használatára vált. Ennek oka, hogy a bambusz termelés sokkal kevesebb vizet igényel, mint azok az anyagok, amelyekből jelenleg az ilyen termékek készülnek. A Bambooloo nemcsak a WC-papírt jelenti, hanem minden olyan papírt (pl.: konyhai papírtörlő), amelyet a mindennapokban részét képezi a fogyasztók életének.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!