Itt az első e-sport verseny, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogat

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett el az e-sport, már a NOB sem zárkózik el ettől a világtól.

Közleményt adott ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amelyben bejelentették, hogy érkezik az Olympic Virtual Series. Ez egy hatalmas lépés az e-sport világában, ugyanis soha nem volt még olyan e-sport verseny, amelyet összekötöttek volna hivatalos olimpiával. A világ első ilyen eseménye 2021 májusában és júniuásban kerül megrendezésre, vagyis megelőzi, egyben felvezeti a 2020-as tokiói olimpiai játékokat

A verseny egyik célja, hogy a virtuális sportokon, e-sportokon és videójátékokon keresztül még nagyobbra növeljék azt a tábort, akik becsatlakozhatnak az olimpiai közvetítésekbe. Másik célként megfogalmazták, hogy szeretnék fejleszteni párhuzamosan fejleszteni a klasszikus fizikai, valamint a nem-fizikai sportokat. Az ambiciózus projekt 2021. május 13-án indul és egészen június 23-áig tart. Egyelőre öt olyan játékot jelentettek be, amelyek megkapják a reflektorfényt.

  • Virtuális baseball (Konami)
  • Virtuális vitorlázás
  • Virtuális evezés
  • Virtuális kerékpározás (Zwift)
  • Gran Turismo Sport (Polyphony Digital)

Az egyes játékok mögé felsorakoztatták a videójátékos cégeket, valamint az adott játékhoz kapcsolódó nemzetközi sportszövetségeket. Ezzel a kettősségel még szorosabbra fűződhet a kapocs a klasszikus és digitális világ között. Az egyes versenyjátékokról, a nevezésről és a díjazásról további információkat az Olympic Channel hivatalos oldalán találhattok.

Külön ki kell emelni a felsoroltak közül a Gran Turismo Sportot, ugyanis a virtuális autóversenyzés nem csak a NOB figyelmét keltette fel. Magyarországon már él a nevezés a K&H MN3B SIM Liga Gran Turismo Sport Bajnokságára, ahol hatalmas nyereményekért száguldhattok a virtuális aszfalton.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te indulsz a K&H MN3B GTS versenyén?