Úgy tűnik, jelenleg ez a négy csapat a legerősebb itthon

Ők négyen jutottak ki a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál CS:GO LAN döntőjére.

16 hazai CS:GO csapat vett részt a a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál selejtezőjén, köztük olyan ötösök is, mint a Budapest Five vagy a Békéscsabai E-sport Egyesület. Nem egy meglepetés eredményt láttunk, de 1-2 forduló után már többnyire a papírforma érvényesült. Azt látni lehetett minden meccsen, hogy az összeszokott, együtt gyakorló ötösök nagy fölényben voltak a gyorsan összeállt mixekkel szemben.

A legjobb 8 között a WiLD és a FullKicsekk13 játszotta talán a legizgalmasabb mérkőzést, ahogy a legnagyobb meglepetés is ehhez a meccshez köthető. Az utóbbi hetekben láttuk már, hogy nem szabad lebecsülni a FullKicsekk13 csapatát, de arra talán kevesen számítottak, hogy viszonylag sima 2-0-val ejtik majd ki a WiLDot. 

Ugyancsak 2-0-val ért véget a WACSANG és a Lenovo Legion Honvéd összecsapása is, amit élőben követhettünk. C7upiXék nem sok esélyt adtak ellenfeleiknek, kezdésnek rögtön 16-4-gyel mosták le őket a szerverről, 16-4-gyel ért véget Overpass. Vertigo már sokkal szorosabban indult, Kahu ACE körének köszönhetően pedig egészen jó félidőt zárt a WACSANG, de a pálya második felére elfogytak. Vertigot 16-8-ra nyerte a Honvéd.

A beugróval játszó BEE ellen már sokkal nehezebb dolga volt a Honvédnek. Vertigon visszakapták azt a 16-8-at, amit előtte a WACSANGnak adtak, Dust2-n pedig bár szoros volt a küzdelem, gubi egyszerűen futószalagon hozta a 3k-s köröket, így 16-13-ra a békéscsabaiak le is zárták a pályát, azzal együtt a meccset is.

A kvali másik ágán a BP5 parádézott, ahogy arra számítani is lehetett. Persze nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Fullkicsekk13 pályát tudott nyerni torzsiék ellen, akik egyébként ismét Kamionnal és nem boditoval játszottak.

A BP5 így is könnyedén lőtte be magát a döntőbe, ahol majd a Békéscsabai E-sport Egyesület lesz az ellenfelük, május 9-én. Előtte azonban még ott lesz a bronzmeccs is, amit ugyancsak LAN-on játszanak majd a felek, a Lenovo Legion Honvéd és a FullKicsekk13.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!