Versenyajánló: Keressük az ország leg(e-)sportosabb egyetemét!

Versenyajánló: Keressük az ország leg(e-)sportosabb egyetemét!

Májusban debütál az első hivatalos Országos Egyetemi E-sport Kupa.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE), a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében rendezik meg idén májusban az első hivatalos Országos Egyetemi E-sport Kupát.

 

A legnépszerűbb kompetitív játékok töretlen népszerűségnek örvendenek a magyar egyetemi hallgatók körében, így a MEFS-SZESE-HUNESZ-HÖOK közös szervezésében a hazai egyetemi E-sport fanatikusok 2021 tavaszán izgalmas és egyedülálló Országos Egyetemi E-sport Kupa keretében mérhetik össze tudásukat az online térben FIFA 21-ben és League of Legendsben.

A verseny célja a pandémia idején a közösségépítés, új és fenntartható versenysorozat kiépítése, egyetemi szintű e-sport csapatok létrehozása, motiválása és végül, de nem utolsó sorban az e-sport népszerűsítése az egyetemista korosztály körében.

A versenyen az adott egyetemen hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók képviselhetik intézményüket. Regionális selejtezők keretében (kelet, nyugat, Budapest) megrendezett platformonkénti FIFA 21 (Xbox, PS4) és League of Legends selejtezőtornát követően FIFA 21-ben a régió két-két legjobb játékosa, League of Legends játékban pedig az adott régió legjobb csapatai jutnak be az országos döntőbe. A régiós selejtezők döntőit és az országos döntőket élőben közvetíti a verseny médiapartnere az Esport1.

 

Az Országos Egyetemi E-sport Kupa versenyeire 2021. május 7-ig lehet jelentkezni a SZESE nevezési oldalán.

„Az e-sport szerepének növelése, a MEFS által a 2020-2025-ös időszakra kidolgozott Hajós Alfréd Tervnek is fontos eleme, így nagyon örülök annak, hogy e négy szervezet összefogásával közösen tudjuk megvalósítani az első Országos Egyetemi E-sport Kupát. Azon dolgozunk, hogy az e-sport dinamikus fejlődésével a fiatalok fizikai aktivitása is növekedjen.” - nyilatkozta Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a MEFS elnöke.

 

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos

Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke szerint: “Az e-sport közösségben különösen aktív résztvevők a 18 és 25 év közötti fiatalok, ezért a Magyar E-sport Szövetség kiemelt területként tekint a felsőoktatásban zajló e-sport életre. Örömteli számunkra, hogy példaértékű összefogással a MEFS-sel, a HÖOK-kal és a SZESE-vel ezen a téren találkoztak törekvéseink. Úgy véljük a Országos Egyetemi E-sport Kupa új fejezetet nyithat a hazai e-sport történetében és egyben újabb közösségképző erővé válhat az egyetemi és főiskolai sport életben.”

 

Biró Balázs

“Külön öröm számunkra, hogy a Széchenyi István Egyetem és a HUNESZ kezdeményezése révén a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség felvette versenysport rendszerébe az E-Sportot. A jelenben ugyan még csak az ONLINE térben tudnak hallgatóink versengeni, de bízom abban, hogy a következő rendezvényeken már a győri Egyetemi Sportcsarnokot is megtöltjük.” - nyilatkozta Dr. Gyömörei Tamás, a SZESE elnöke.

Dr. Gyömörei Tamás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!