Egy életre eltiltotta a FIFA-tól Ronaldinho e-sport csapatának menedzserét az EA

Egy életre eltiltotta a FIFA-tól Ronaldinho e-sport csapatának menedzserét az EA

Miután napvilágot látott, hogy miként intézte az egyik átigazolási ügyét, az EA Sports nem habozott kiosztani neki egy nagyon komoly büntetést.

Az EA Sports nem habozott, miután értesült a történtekről, és azonnali hatállyal kiosztott egy "perma bant", vagyis egy életre eltiltotta a FIFA versenysorozatától Renato Sa Netot, Ronaldinho e-sport csapatának az edzőjét és menedzserét. Az R10 egyébként egy dél-amerikai FIFA-csapat, melynek a brazil legenda a tulajdonosa.

A FIFA 21 Global Series szabályzatában az EA egyértelmeűen kijelentette, hogy „elkötelezett amellett, hogy játékosai biztonságos és tisztelettudó környezetben versenyezzenek”. Renato viselkedését azonban ezekkel az elvekkel teljesen ellentétesnek ítélték meg, így nem sokat gondolkodtak a büntetésen.

A történetre egyébként március 22-én derült fény, miután egy uruguayi játékos, Agustin “W1LKINS” felhívta a figyelmet a közösségi médiában Renato viselkedésére. Akkor úgy nyilatkozott, hogy verbálisan bántalmazta és fenyegette meg pusztán azért, mert nem volt hajlandó csatlakozni a csapatához. W1LKINS feltöltött egy WhatsApp-üzenetekről készített videofelvételt, amiben a Renatóval folytatott beszélgetés látható, bár ezt azóta már törölték.

Az üzenetek elég durvák voltak Renato részéről, ugyanis nemes egyszerűséggel W1LKINS-t egy sz*rnak nevezte, mert csak pazarolta az idejét. De bővebben is kifejtette, miszerint egy grilles összejövetelre volt hivatalos, de ő inkább lemondta, hogy összeállítsa a szerződését és mihamarabb elküldhesse a játékosnak. Azonban a megállapodás nem jött létre, ugyanis W1LKINS nemet mondott a felkérésre, és ezek után Renato megfenyegette, hogy elkapják majd az utcán, emellett mindenféle nyomdafestéket nem tűrő trágár jelzővel illette. Az uruguayi játékos azt állította, hogy az eset után egyébként blokkolta őt minden platformon a menedzser. Március 27-én viszont már arról számolt be, hogy sikerült megbeszélniük az esetet Renatoval és megbocsájtott neki, és csak azért tette közzé ezt az esetet, hogy mindenki tanuljon belőle, valamint reméli, hogy nem fordul ilyen elő többet a profi közegben.

Az EA Sportsot viszont nem hatotta meg ez a lezárás, sőt rasszizmusért egy életre eltiltották Renatot a FIFA versenyektől. Így nem csak a pozíciójából távolították el, de valószínűleg ez a sztori a pályafutásába is került.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!