Gaming: Még mindig elképesztően népszerű a Minecraft

Gaming: Még mindig elképesztően népszerű a Minecraft

Nem lehet bírni a világ legnagyobb példányszámban értékesített videójátékával.

Megérkezett a Microsoft 2021 első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentése, amelyből kiolvasható, hogy a Minecraft nem véletlen a világ legeladottabb videójátéka jelenleg. A sandbox építkezés január 1-je és március 31-e között havonta átlagosan 140 millió (!) játékost ültetett le a képernyők elé, ami 30%-kal jobb eredmény, mint amit egy évvel korábban mértek. 

Satya Nadella elárult egy további nagyon érdekes mutatót, amely jól méri, hogy mekkora bázis szeretne minél változatosabb minecraftos tartalmakkal játszani. Több, mint egy milliárd modot, addont és egyéb kiegészítőt töltöttek már le a Microsoft hivatalos piacáról, amelyekért összesen 350 millió dollárnyi bevétele származott a cégnek. A folyamatos frissítések, a streamerek speedrun versengései és a vírushelyzet miatt kialakult új viszonyok hozzájárulhattak ehhez a kiugró növekedéshez. 

"Már több, mint egy éve benne vagyunk ebben a járványban. A digitális környezetbe áthelyezés folyamata még mindig nem lassult le. Sőt, folyamatosan gyorsul, ami csak a kezdet. Építjük a következő évtizedre a cloud szolgáltatást, kiterjesztjük a piacainkat és minden területen fejlesztjük a technikai feltételeket, hogy a vásárlóink ellenállóbbak legyenek, valamint képesek legyenek a megváltozott körülményekhez igazodni." - mondta el Nadella.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!