Üzlet: Fizetős e-sport vizsgával segítenék a munkakeresőket

Üzlet: Fizetős e-sport vizsgával segítenék a munkakeresőket

Az Egyesült Államokban elindult egy kezdeményezés, ami segítené az e-sportban elhelyezkedni kívánó álláskeresőket.

Az elmúlt órákban tele volt a közösségi média azokkal az e-sportban dolgozó szakemberekkel, akik valamilyen véleményt osztottak meg az Esports Certificate Institute-ról (ECI). Ez az új projekt azért jött létre, hogy segítse azokat az álláskeresőket, akik az e-sport iparágon belül szeretnének elhelyezkedni, de nem rendelkeznek megfelelő kapcsolatokkal. Az ECI vizsga jelenleg 300 dollárért vásárolható meg, a későbbiekben 400 dollárra növelik ezt az összeget. Cserében a jelentkező kitölthet egy általános kompetenicatesztet, amelynek a sikeres teljesítésével elnyeri a tanúsítványt, amit beleírhat az önéletrajzába.

Miért jó az ECI?

Az e-sportban rengeteget számít a kapcsolati tőke, ugyanis megfelelő ismerettséggel sokkal könnyebb elhelyezkedni a kinézett területen. Ebben a tekintetben nem egyedülálló ez a szektor, azonban egy csoport megunta, hogy olyan álláskeresők szorulnak a perifériára, akik bár szakmailag képzettek, nem rendelkeznek olyan jó kapcsolatokkal. Őket segíteni az ECI, amely az önéletrajzban bizonyítaná, hogy a személy alkalmas arra a feladatra, amelyeket elvár tőle a munkáltató. 

Miért nem jó ebben a formában az ECI?

Sokan kritizálják a vizsga árát, ami az első hetekben 300 dollárra rúg, de ez az összeg a következő hónapoktól 400 dollárra emelkedik. A másik probléma, hogy a tanácsadó testület által összeállított kérdéssor tulajdonképpen nem alkalmas semmire. Általános kompetenciatesztként értelmezhető, ahol a logikai, matematikai, problémamegoldó készségeket tesztelik. Az e-sport iparág hatalmas, rengeteg területen szívja fel a munkaerőt. Egy kommentátornak más adottságokkal kell rendelkeznie, mint egy versenybírónak, egy grafikusnak, egy edzőnek, egy e-sportolónak. 

Az e-sport iparág komoly problémákkal küzd, amelyek az ECI-vel együtt ugyanúgy léteznek. Alulfizetettek a szakemberek, nincs megfelelő reprezentációja az egyes csoportoknak stb. Az önéletrajz biztosan jobban mutat, ha szerepel benne egy sikeres ECI vizsga, azonban a további előnyök még nem jegecesedtek ki.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szeretnél az e-sportban dolgoznI,

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.