Rengeteg FIFA 21 játékost tiltott ki az EA az egyik platformon elkövetett csalás miatt

Rengeteg FIFA 21 játékost tiltott ki az EA az egyik platformon elkövetett csalás miatt

Nagyon belehúzott az EA Sports, most ugyanis a mobilos csalókra csaptak le, bár az elsőre szigorú ítélet nem is tart olyan sokáig.

Tweet formájában tudatta a közösséggel az EA SPORTS, hogy tízezernél is több FIFA Mobile játékost tiltott ki az év legnagyobb promóciója, a Team of the Season előtt. A fejlesztők megvoltaz indoka, ugyanis azt állítják, hogy a bannolt egyéneket egytől-egyik csaláson kapták az AI-meccseken. És ugye a Team of the Season mindenkit érint, még a mobilosokat is.

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, ezen a héten érkezik a TOTS promóciója, ráadásul mobilon már a jelek szerint április 29-én elstartol. Kicsit derült égből villámcsapásként jött éppen ezért az EA SPORTS bejelentése, miszerint 10 ezer játékos szépen eltiltottak még az új lapok kiadása előtt, azonban a büntetésük nem végleges. A felfüggesztés igazából három hétig tart, vagyis azok a játékosok, akik részesei ennek a ban hullámnak, a promóció nagy részét elmúlasztják - legalábbis mobilon -, a végén még egy utolsó esély kapnak, mielőtt lecseng a TOTS.

"Ideiglenesen több, mint 10 000 játékost felfüggesztettünk, akik csaltak a PvE / AI mérkőzéseken." - áll a közleményben.

Hogy pontosan milyen csalásokat használtak a játékosok, azt nem hozták nyilvánosságra. Az EA szabályai szerint a csalás magában foglalhatja, de nem kizárólagosan, a külső eszközök használatát, exploitok játékon belüli kihasználását, valamint a hibákkal való visszaéléseket is. A kiadó mindig is igyekezett hangsúlyozni, hogy azt akarják elérni: mindenki egyenlő versenyfeltételekkel játszhasson. A csalás, adathalászat, hackelés vagy bármi más, ami versenyelőnyt jelent, az tönkreteszi a többiek számára az élményt, illetve befolyásolja a játék egyensúlyát, ezért nem tűrik el semmilyen formában. Amint az látszik az utóbbi időben pedig nem is nagyon hezitálnak, ha tiltásról vagy egyéb büntetésről kell dönteniük.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!