Továbbra is a CIS csapatok uralják a profi mezőnyt

Továbbra is a CIS csapatok uralják a profi mezőnyt

A Na'Vi és a Gambit az első továbbjutók.

Nem mondjuk, hogy váratlanul ért minket a tegnapi meccsnap, hiszen 2021 eddig javarészt a CIS csapatokról szólt. Nincs ez másként most sem, elrajtolt a DreamHack Masters Spring csoportköre, ahol ismét CIS parádét láttunk az első napon.

Az "A" csoportban foglal helyet a Na'Vi, a Gambit, a Virtus.pro és a Spirit is. Közülük utóbbi kettő már alsó ágra esett, de azért előtte még beszúrtak egy-egy győzelmet a bolgár Fiend vagy éppen a FaZe ellen. Ma délután viszont pont egymás ellen küzdenek majd a csoport alsó ágán, tehát egyikük biztosan kiesik majd a versenyből.

Nem úgy a Na'Vi vagy a Gambit. Ők ketten tegnap két győzelmet is bezsebeltek az A csoportban, így már biztosan bejutottak a rájátszásba. A kérdés, csak az, hogy hová? Szombat délután egymás ellen játszanak majd, a meccs győztese az elődöntőkbe, a vesztese pedig a negyeddöntőkbe kerül majd. S1mple-ék a G2-t ejtették alsó ágra tegnap, hobbiték pedig a VP-t. Mindkettő izgalmas meccs volt, a két győztes összecsapását pedig szinte lehetetlen megtippelni. Papíron persze a Gambit az erősebb, de a flamie nélküli Na'Vi meglepően jól működött tegnap, igaz koránt sem volt hibamentes a játékuk, de meglephetik majd a Gambitet.

a nyitónap összes végeredménye (forrás: hltv.org)

Akik nem állnak ennyire jól, azok elsősorban a Fiend és a FaZe. Ők ketten már ki is estek, de míg a Fiendre számítani lehetett, addig a FaZe botrányosan rossz játéka sokaknak meglepő volt. A "B" csoportban kevesebb meccset játszottak tegnap, de a Complexity és a Heroic fölénye már most látszódik.

Természetesen ma folytatódik az élő adás, ám kicsit megváltozott a menetrend. A kora esti BP5 mérkőzés miatt a délutáni DreamHack meccs ezúttal kimarad a kínálatból, torzsiék mérkőzése után azonban már kapcsolunk is majd vissza a DreamHack Masters Springre.

Az esport1tv mai menetrendje:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!