Hirdetés

Évek óta hibás lehet az Attack Move és a Root mechanika kombinációja

Ha minden igaz, akkor a root bizonyos esetekben akár stun is lehet.

Hirdetés

Ha valaki kicsit komolyabban foglalkozik/foglalkozott a játékkal, akkor az tudja, hogy mit is jelent az Attack Move kifejezés. Gyakorlatilag egy kis segítség a játékosoknak, hogy ne kelljen minden egyes esetben rákattintani az ellenfélre, ha szeretnénk bevinni egy automatikus támadást. A mechanika persze leginkább a Lövész karakterek barátja, de gyakorlatilag mindenkinek adhat előnyt kisebb/nagyobb mértékben. Viszont, mint kiderült felfedeztek egy hibát ezzel kapcsolatban, ami akár már évek óta a játékban lehet.

A root, ami stun

Hogy előkerüljön a bug, először is a karakternek be kell kapnia egy root effektet, majd kell hogy legyen olyan ellenséges hős a közelében, amit elér, végül pedig az Attack Move segítségével adjon ki támadási parancsot. Mint kiderült ez így nem működik. 

A fejlesztők a root mechanikát arra szánták, hogy aki a hatása alá kerül, az ne tudjon mozogni, illetve helyváltoztató képességeket se tudjon használni (Pl. Flash vagy dash stb.). Viszont ezen kívül mehet minden, az automatikus támadástól kezdve, a képességeken keresztül, az idézői képességekig mindennek működnie kellene. Viszont most kiderült, ha valaki root effekt alatt eltol egy attack move-ot, akkor az nem megy végbe, hiába van ott a kattintás. A hiba felfedezője szerint ez azért lehet, mert a mechanika először ki akar adni egy mozgási parancsot és csak utána megy a támadási utasítás. De mivel a mozgás nem valósulhat meg a root miatt, ezért a támadás is megy a levesbe. Az persze még mindig működik, hogy manuálisan ráviszi az ember a kurzort az ellenfélre és úgy adja ki a támadási parancsot, de egy olyan játékosnál, aki már megszokta az Attack Move dolgokat nem valószínű, hogy eszébe jut a csata hevében, hogy "hoppá root van rajtam, akkor simán kéne kattintani". 

Az persze jó kérdés, hogy a hiba tényleg hiba-e, erre egyedül a Riot adhat választ. Illetve még az is egy jó kérdés, hogy most akkor ez mióta van a játékban. Ha Riot azt mondja, hogy ez szándékos, akkor a root egy Attack Move játékos számára gyakorlatilag stun státuszba kerül, ami nem a legjobb.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
6 db hozzászólás
 • KiStAsIdAnI 28 napja
  .
  0 2 Válasz
 • HollowLatte 28 napja
  Van mostanában jó pár "hiba" játék közben, azokról 10 cikket is lehetne irni, ha nem többet. x,D
  0 0 Válasz
  • hi_im_lobotomy 27 napja HollowLatte
   Olyanokra gondolsz, mint hogy Irelia stunolja E-vel a levegőben célozhatatlan Volibear-t?
   0 0 Válasz
 • DrSynclear 27 napja
  Syntax error
  0 0 Válasz
 • apheliospontgg 27 napja
  a TROLLOKKAL és a FEEDERSEKKEL sem kezd semmit a riot
  0 0 Válasz
 • cstomi468 26 napja
  EUNE is szétesik, nemtudom ki hogy van vele, de nekem eunen 55 ms em van pár hete a 40 helyett míg euw on 36-41
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés