Még komolyabb védelemmel látják el az RTX 30-as szériát a kriptobányászok miatt

Még komolyabb védelemmel látják el az RTX 30-as szériát a kriptobányászok miatt

Nem is oly régen jelentette be az Nvidia, hogy szeretné korlátozni az új videókártyák kapcsán a bányászási lehetőséget, azonban erre a megoldást találtak a kriptovalutára éhes szakemberek.

Éppen ezért valami hathatósabb megoldás kellett a cég részéről, hiszen mostanra már ők is érzik, ez a fajta hardvervásárlás a bányászok részéről nagyon hazavágja a gamer vonalat. Szeretné a VGA gyártó elérni, ha a legjobb videókártyákat nem csak a valuta őrület miatt vinnék, mint a cukrot. A szoftveres korlátozás viszont gyerekjátéknak minősült a profiknak, de most itt az újabb védelem. Az előzetes híresztelések szerint egy hónapon belül forgalomba kerülnek az új RTX 30-as kártyák, amiket az LHR, pontosabban a Lite Hash Rate opcióval vérteznek fel.

Egyes források szerint elsőként a GAxx2 GPU-kat látják el ezzel a technológiával, viszont az ilyen módon felturbózott 30-as széria tagjai nyár előtt nem fognak már forgalomba kerülni. Miután ezeket a lapkákat LHR chip névvel is szokták emlegetni, az Nvidia egyértelműsítve a dolgot, másfajta kódnéven igyekszik majd bevezetni a köztudatba őket, mint az LHR nélküli VGA-kat.

Kicsit pontosítva az eddigi információkat, a VideoCardz értesülései alapján az elmondható, hogy az LHR védelmet az alábbi videókártyák kapják meg biztosan: RTX 3060, RTX 3070 és RTX 3080. Azonban az RTX 3090 modellek nem, hiszen az alapvetően sokkal drágább, és nem lenne kifizetődő a gyártó számára. De ha már ezt nem is pakolják rá, akkor azért csak kibővítik a Resizable BAR támogatással, így mégoptimálisabban tudja futtatni majd a játékokat.

Ami viszont egy kicsit fura, hogy maga az Nvidia hivatalos közleményt nem adott ki a Lite Hash Rate újdonságáról, ezért mindenképp meg kell várni, hogy mi történik majd a házuk táján a következő hetekben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!