Hirdetés

LoL: Lépett a Riot, sosem készülhet el a rajongói Chronoshift szerver

Időt, pénzt és energiát nem kímélve fejlesztette a rajongók egy csoportja a LoL Chronoshift szerverét, úgy tűnik, hogy hiába.

Hirdetés

A videójátékok világában egyre nagyobb divatnak örvend a régi címek felújítása. A remastered verziók óriási tömegeket vonzanak be, a gamerek következő generációja, modern technikai körülmények között tapasztalhatja meg, milyen volt ezekkel a remek darabokkal játszani évtizedekkel ezelőtt. A Warcraft III: Reforged, a Diablo 2: Remastered, az Age of Empires II: Definitive Edition, a NieR Replicant ver.1.22474487139... csak néhány példa az elmúlt évekből, amelyek megkövetelték maguknak a figyelmet. Vannak azonban olyan fejlesztők, akik a multis piacon pörgetik vissza az idő kerekét. A World of Warcraft Classic jelenleg az egyik legnépszerűbb MMORPG, amelyhez hamarosan érkezik a Burning Crusade Classic kiegészítő. A Riot Games egyelőre nem tervezi, hogy a League of Legendsből kiadjanak egy olyan változatot, ami a 2009-2010 körüli állapotokat hozza vissza, azonban a rajongók nem pihentek. Elkezdték fejleszteni a Chronoshift szervert, azonban a projekt megkapta a fekete zászlót.

League of Legends Chronoshift szerver

Hosszú évek munkája volt ebben a projektben, amelyben az AP Sion, az AP Master Yi és más őrüt koncepciók még a mindennapok részét képezték. A fejlesztők megszerezték a forráskódokat a Riot's Content Delivery Networkről (CDN), azonban a felhasználás módjával nem értett egyet az eredeti alkotó. A Riot Games nem engedélyezi, hogy valaha is megjelenjen a rajongói Chronoshift játékmód, ennek érdekében elkértek minden kódot a programozóktól, valamint felszólították őket, hogy állítsák le a nyilvános szervert.

A fan made koncepció mögött álló csapat nem kért senkitől támogatást, saját zsebből fizették az erőforrásokat, valamint feláldozták a szabadidejüket az elmúlt években, hogy végre mindenki számára elérhető legyen a visszatekert LoL. Egyelőre nincs hír arról, hogy tervez-e jogi lépéseket a Riot Games, erre lehet nem is lesz szükség, ha a Chronoshift csapat felhagy a fejlesztéssel és lelövik a projektet.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te örülnél annak, ha lenne hivatalos LoL Chronoshift szerver?

Hirdetés
Hirdetés
7 db hozzászólás
 • apheliospontgg 1 hónapja
  a mostani lol jobb
  0 4 Válasz
  • Vagottszemu 1 hónapja apheliospontgg
   Nyilván jobb a mostani lol, ez nem kérdés, de azért akik nosztalgiázni akartak volna, azoknak pár meccs erejéig jó lett volna ez a Chronoshift szerver.
   0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  Bg
  0 2 Válasz
 • hi_im_lobotomy 1 hónapja
  Azért, mert RITO egy répa. Ugyanilyen kezdeményezéshez egy másik vezető MMO-nál pénzt és segítséget adnak.
  0 0 Válasz
 • hi_im_lobotomy 1 hónapja
  Aha... most olvastam végig. Szóval tervez-e jogi lépéseket... Nem egyszerűen répa, hanem nadrágszíjjal körbetekert marharépa.
  1 0 Válasz
 • HollowLatte 1 hónapja
  Emberek: Csináljunk non-profit bármit amit a Riot ugyse csinál meg, mert nem érintene meg elég nagy közönséget ahhoz, hogy 1 nap alatt vissza keressék vele a beleölt munka 300% os hasznát. Riot: Ingyen?! Hogy van merszed?! ***elveszi, befejezi és kiteszi fizetősre, majd beperel azér mert élsz. ***
  0 0 Válasz
 • Aselion 1 hónapja
  Blizzard 2.0. Náluk is így kezdődött a hanyatlás. Ők is leállíttatták a funmade szervereket, elvették a forráskódot, majd kiadták ő maguk. Természetesen pénzért. Azok akik pedig ingyen dolgoztak a projekten nem kaptak érte semmit.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés