LoL: Lépett a Riot, sosem készülhet el a rajongói Chronoshift szerver

LoL: Lépett a Riot, sosem készülhet el a rajongói Chronoshift szerver

Időt, pénzt és energiát nem kímélve fejlesztette a rajongók egy csoportja a LoL Chronoshift szerverét, úgy tűnik, hogy hiába.

A videójátékok világában egyre nagyobb divatnak örvend a régi címek felújítása. A remastered verziók óriási tömegeket vonzanak be, a gamerek következő generációja, modern technikai körülmények között tapasztalhatja meg, milyen volt ezekkel a remek darabokkal játszani évtizedekkel ezelőtt. A Warcraft III: Reforged, a Diablo 2: Remastered, az Age of Empires II: Definitive Edition, a NieR Replicant ver.1.22474487139... csak néhány példa az elmúlt évekből, amelyek megkövetelték maguknak a figyelmet. Vannak azonban olyan fejlesztők, akik a multis piacon pörgetik vissza az idő kerekét. A World of Warcraft Classic jelenleg az egyik legnépszerűbb MMORPG, amelyhez hamarosan érkezik a Burning Crusade Classic kiegészítő. A Riot Games egyelőre nem tervezi, hogy a League of Legendsből kiadjanak egy olyan változatot, ami a 2009-2010 körüli állapotokat hozza vissza, azonban a rajongók nem pihentek. Elkezdték fejleszteni a Chronoshift szervert, azonban a projekt megkapta a fekete zászlót.

League of Legends Chronoshift szerver

Hosszú évek munkája volt ebben a projektben, amelyben az AP Sion, az AP Master Yi és más őrüt koncepciók még a mindennapok részét képezték. A fejlesztők megszerezték a forráskódokat a Riot's Content Delivery Networkről (CDN), azonban a felhasználás módjával nem értett egyet az eredeti alkotó. A Riot Games nem engedélyezi, hogy valaha is megjelenjen a rajongói Chronoshift játékmód, ennek érdekében elkértek minden kódot a programozóktól, valamint felszólították őket, hogy állítsák le a nyilvános szervert.

A fan made koncepció mögött álló csapat nem kért senkitől támogatást, saját zsebből fizették az erőforrásokat, valamint feláldozták a szabadidejüket az elmúlt években, hogy végre mindenki számára elérhető legyen a visszatekert LoL. Egyelőre nincs hír arról, hogy tervez-e jogi lépéseket a Riot Games, erre lehet nem is lesz szükség, ha a Chronoshift csapat felhagy a fejlesztéssel és lelövik a projektet.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél annak, ha lenne hivatalos LoL Chronoshift szerver?