Leszerepelt az Astralis, a Na'Vi pedig még mindig s1mple és 4 support bandája

Leszerepelt az Astralis, a Na'Vi pedig még mindig s1mple és 4 support bandája

Nem ez az a Na'Vi és az az Astralis, amiket keresünk.

Persze s1mple-ék és gla1ve-ék is ott vannak a legjobb hat között, bejutottak a DreamHack Open Spring rájátszásába, de amit tegnap láttunk tőlük, az enyhén szólva is elkeserítő volt. A verseny csoportkörének utolsó mérkőzéseit játszották a csapatok, a Furia és a Vitality még a továbbjutásért küzdöttek, a Na'Vi és az Astralis viszont az elődöntőért harcolt.

A Furia rettentő simán, 2-0-ra verte a továbbra is szenvedő Vitalityt, ahol bár tény, hogy Kyojinnak még bele kell szoknia a csapatba, ZywOon kívül mindenki más maga alatt teljesített. Különösen shox és apEX, akik immár hónapok óta gyengélkednek. Ráadásul apEX a csapat irányítója és ha valami, hát az biztosan nem használ, amikor az IGL az első, aki 5 kör után szétesik fejben és folyamatosan üvölt a meccs alatt. Nagyon rezeg a talaj a Vitality alatt, sokan már most azt várják, hogy teljesen szétesik a csapat, ZywOora lecsap valaki más, a Vitality pedig kvázi kezdheti felépíteni csapatát a nulláról.

A Na'Vi és a Gambit összecsapása már izgalmasabb volt, legalább nem két pálya alatt dőlt el. Dust2-t leszámítva nem sok esélyt adott a Gambit a Na'Vi-nak. S1mple-ék megnyerték ugyan a saját maguk által választott pályát, de Overpasson csúfosan leszerepeltek, Mirage-on pedig hiába zárkóztak fel a második játékrészben, a pályát zömében így is a Gambit irányította és meg is nyerték azt.

Ha eddig kétségeink lettek volna, hogy az utóbbi 7-8 hónapban ki volt az elsőszámú CIS csapat a profik között, akkor most már ne legyen, jelenleg a Gambit az. A Na'Vi most B1T-tel próbálkozik, flamie kispadon van, és bár néha úgy tűnt, hogy sokat segített a csere, más pályákon legtöbbször mintha teljesen romba döntötte volna a csapatot. Nincs könnyű helyzetben a Na'Vi sem, régóta tart már szenvedésük és koránt sem biztos, hogy B1T lesz a csapat megmentője.

Az este végén pedig jött a dán rangadó, a Heroic és az Astralis összecsapása, amiről sok mindent nem lehet elmondani. Device eligazolása nagy veszteség az Astralis számára, át kellett strukturálni a csapatot, ami tegnap meg is látszódott. Túlzás nélkül, labdába sem tudtak rúgni a csúcsformában lévő Heroic ellen. Nuke-on és Inferno is csak 6-6 kört nyert az Astralis, mindezt olyan fájóan rossz játékkal, ami kevés lesz a G2 ellen is ár nap múlva.

Néhány napos szünetet tart most a DreamHack Masters Spring, a top 6-os rájátszás pénteken veszi majd kezdetét. Nem szeretnénk elkiabálni semmit sem, de eddig minden jel arra mutat, hogy ismét egy Heroic vs Gambit döntőt élvezhetünk majd, hacsak közbe nem szól mondjuk a G2.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!