Egy dokumentumból derült ki mennyit költött az Epic az ingyenessé tett játékokért

Egy dokumentumból derült ki mennyit költött az Epic az ingyenessé tett játékokért

Volt néhány fejlesztő, amelyik nagyot kaszált, de meglepő eltérések vannak játékok között.

Bár az Epic Games Store csak úgy ontja magából az ingyenes játékokat, azt azért jó tudni, hogy ez nem kevés pénzébe került a cégnek, viszont nem véletlenül tették mindezt. Nem csak, hogy nagy szívességet tesznek ezzel a rajongóknak, de egyre nagyobb játékosbázist is kiépítettek ezáltal.

Most azonban egy érdekes dokumentum látott napvilágot. A folyamatban lévő Epic kontra Apple bírósági tárgyalás részeként az Epic közzétett egy dokumentumot, amelyben tisztán látható, hogy mennyit fizetett azokért a játékokért, amelyeket a felhasználók ingyenesen letölthettek az Epic Games Store-ból. A lista azokat a címeket tartalmazza, melyeket az Epic hetente adott ki a promóció indulásától 2019 szeptemberéig.

Néhány fontos részlet: Az Epic a legtöbb pénzt a Batman Arkhamra (1 500 000 USD), a Subnauticára (1 400 000 USD) és a Mutant Year Zero-re (1 000 000 USD) költötte. Miközben a legkevesebbet a Metro 2033 Redux-ra (0 dollár), a RIME-re (45 000 dollár) és néhány más indie alkotásra, mint például a Super Meat Boy-ra, a World of Goo-ra és Canaryra áldozták, ezek mind 50 000 dollárba kerültek a társaságnak. Az Epic ingyenes játékokra fordított összege ezen időszak alatt 11.658.000 dollárt tett ki. Míg ugye a nagy kiadók jóval többet, addig az indie fejlesztők lényegesen kevesebbet kaptak ebből az összegből.

Mindezek dacára az igazi győztes itt az Epic. Bár első ránézésre elég nagy pénzösszegnek tűnik ez a ráfordítás, mégsem mondható soknak, miután az Epic közel ötmillió új felhasználót gyűjtött. Ráadásul a Steam mellett nem könnyű új felhasználókat toborozni ebben a szektorban, de úgy tűnik, hogy az Epic remek stratégiája megtérült. Sok más hasonló üzleti próbálkozás kudarcot vallott, mialatt az Epic parádés sikerrel járt. És ha ezen felhasználók bármelyike akár egyetlen teljes árú játékot is megvásárol, az Epic növeli a bevételeit, még akkor is, ha a Steam 30%-a helyett ők csak 12%-ot kérnek az egyes eladásokból.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!