LoL: Nemzetek közötti világbajnokságot rendezne a Riot Games

A Riot Games e-sportokért felelős csapatának első embere nem zárkózik el a klasszikus vb ötletétől.

A mai nappal megkezdődnek a 2021-es Mid-Season Invitational küzdelmei, amelyben a világ legnagyobb League of Legends bajnokságainak győztesei vehetnek részt. Összesen 11 csapat mérkőzik meg egymással a távoli Izlandon, hogy elhódítsák a második legfontosabb trófeát az évben. Gyakorlatilag az MSI egy mini-világbajnokságként fogható el, ahol a nemzetközi mezőny legjobbjait nézhetitek két héten keresztül. Ha már világbajnokság, John Needham, a Riot Games globális e-sport szekciójának feje elárulta, hogy van esély a nemzetek közötti világbajnokságra.

Jelenleg a profi League of Legendsben nincsenek nemzeti válogatottak. Voltak törekvések a múltban, hogy a klasszikus sportokban népszerű világbajnoki struktúra kicsiben megvalósuljon, azonban ezek lekorlátozódtak egy-két meccsre. A #StayHome Nations Cupon néhány európai ország LoL válogattja csapott össze, Magyarországot is beleértve. Néhány héttel ezelőtt a Ibai Lanos megszervezte a Spanyolország vs. Franciaország összecsapást, amelyben a legnagyobb LEC sztárok szerepeltek a nemzeti válogatottakban.

Utóbbi esemény óriási népszerűségnek örvendett a rajongók körében, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy mikor lesz már hivatalos, Riot által szervezett nemzetek közötti nagy bajnokság? Needham kijelentette, hogy az ötlet már többször felmerült a korábbi években, azonban nehéz az amúgy is feszes menetrendbe beilleszteni egy ekkora tornát. A jövőben mindenképpen szeretnének megszervezni egy nemzetek közötti versenyt, azonban ennek a kidolgozása még folyamatban van. Reménykedni lehet, kell is, de még egy darabig nem kell arra számítani, hogy Magyarország vs. Dél-Korea meccsen szurkolhattok a League of Legends világbajnokságon kedvenc játékosotoknak. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te néznéd az országok egymás elleni LoL meccseit?

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.