Hirdetés

LoL: Nemzetek közötti világbajnokságot rendezne a Riot Games

A Riot Games e-sportokért felelős csapatának első embere nem zárkózik el a klasszikus vb ötletétől.

Hirdetés

A mai nappal megkezdődnek a 2021-es Mid-Season Invitational küzdelmei, amelyben a világ legnagyobb League of Legends bajnokságainak győztesei vehetnek részt. Összesen 11 csapat mérkőzik meg egymással a távoli Izlandon, hogy elhódítsák a második legfontosabb trófeát az évben. Gyakorlatilag az MSI egy mini-világbajnokságként fogható el, ahol a nemzetközi mezőny legjobbjait nézhetitek két héten keresztül. Ha már világbajnokság, John Needham, a Riot Games globális e-sport szekciójának feje elárulta, hogy van esély a nemzetek közötti világbajnokságra.

Jelenleg a profi League of Legendsben nincsenek nemzeti válogatottak. Voltak törekvések a múltban, hogy a klasszikus sportokban népszerű világbajnoki struktúra kicsiben megvalósuljon, azonban ezek lekorlátozódtak egy-két meccsre. A #StayHome Nations Cupon néhány európai ország LoL válogattja csapott össze, Magyarországot is beleértve. Néhány héttel ezelőtt a Ibai Lanos megszervezte a Spanyolország vs. Franciaország összecsapást, amelyben a legnagyobb LEC sztárok szerepeltek a nemzeti válogatottakban.

Utóbbi esemény óriási népszerűségnek örvendett a rajongók körében, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy mikor lesz már hivatalos, Riot által szervezett nemzetek közötti nagy bajnokság? Needham kijelentette, hogy az ötlet már többször felmerült a korábbi években, azonban nehéz az amúgy is feszes menetrendbe beilleszteni egy ekkora tornát. A jövőben mindenképpen szeretnének megszervezni egy nemzetek közötti versenyt, azonban ennek a kidolgozása még folyamatban van. Reménykedni lehet, kell is, de még egy darabig nem kell arra számítani, hogy Magyarország vs. Dél-Korea meccsen szurkolhattok a League of Legends világbajnokságon kedvenc játékosotoknak. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te néznéd az országok egymás elleni LoL meccseit?

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés