Több, mint egy éve volt az utolsó nagy CS:GO LAN, azóta egyetlen egy csapat maradt egyben

Több, mint egy éve volt az utolsó nagy CS:GO LAN, azóta egyetlen egy csapat maradt egyben

Az utóbbi egy év alaposan megbolygatta a csapatok felállásait.

Belegondolni is fáj, de az utolsó tier 1-es, valamirevaló LAN már több, mint egy éve volt. 2020 márciusának első napján játszotta a Na'Vi és a G2 az IEM Katowice 2020 döntőjét és nézőket már akkor sem engedtek a stadionba. Azóta eltelt 14 hónap, a HLTV legjobb csapatai közül pedig egyetlen egy élte túl az elmúlt időszakot csere nélkül.

A két döntős, a Na'Vi és a G2 sem a régi már. A francia többségű G2 megszűnt, az AWP-s legenda, kennyS kipadra került, ellenben leigazolták a talán kicsit túlértékelt sztárjátékost, a bosnyák NiKot. A Na'Vi oldalán egészen friss még a csere és igazság szerint még nem is biztos, hogy végleges. Flamie ideiglenesen kispadra került, helyét pedig az utánpótlás csapatból érkező B1T vette át. Eddig jónak tűnik a váltás, az orosz-ukrán csapat bejutott a DreamHack Masters Spring rájátszásának elődöntőibe, ott azonban a Heroic ellen kell ma este bizonyítaniuk.

Mondanunk sem kell, hogy a tavalyi IEM Katowice óta nagymértékben átalakult többek között a mouz, a Liquid, a NiP, a Vitality, de akadnak sajnos olyan csapatok is, amik ma már nem léteznek. A rendkívül ígéretesnek tűnő MAD Lions például teljesen szétesett, azóta egy szedett-vedett csapatuk van európai és CIS játékosokkal fűszerezve.
A Cloud9 is teljesen becsődölt. Katowicében még a régi, amerikai és dél-afrikai játékosokat felvonultató ötösük volt, de azóta már a következő projektük is félbeszakadt. Jelenleg a C9 teljes mértékben szünetelteti a CS:GO köré szőtt terveit.

Akárcsak a 100 Thieves, akik szintén ott voltak már huzamosabb ideje a legjobbak között, kitartóan küzdöttek azért, hogy az NA CS:GO legjobbjai legyenek és erre minden esélyük meg is volt anno. A szervezet viszont nem hosszabbított velük szerződést, helyette inkább teljesen kiszálltak a CS:GO-ból.
Az egyetlen profi, tier 1-es CS:GO csapat, amelyiknek nem változott a felállás tavaly március óta a BIG. SyrsoN és k1to 2020 januárjában érkeztek a csapathoz és sikerült átvenni a hatalmat a legnagyobbaktól. A tavalyi tavaszi és nyári szezon szint végig a BIG-ről szólt. Később ők is hullámvölgybe kerültek, sok csúfos vereséget sikerült összegyűjteniük, de most mintha újra visszatalálnának régi önmagukra.

Ezek alapján gyötrelmes egy év volt a legutóbbi 12 hónap és ha visszagondolunk, tényleg sok csapat szenvedett vagy szenved még most is. Elég ha csak a Fnaticra, a Vitalityre vagy a device-t elveszítő Astralisra gondolunk. Ha azonban minden jól megy, akkor pár hónap és visszatérhetnek a LAN-ok, amik valamennyire talán stabilizálhatják majd a profi CS:GO csapatok helyzetét. Ha közönség nélkül is, de az IEM Kölnt már LAN-on szeretnék megtartani a szervezők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!