Konzol: Szomorú bejelentést tett a Sony a PS5-ökkel kapcsolatban

A PlayStation 5 gyártója nem túl bizakodó a jövőt illetően.

Továbbra sincsenek könnyű helyzetben azok a gamerek, akik szeretnének bolti áron hozzájutni a legújabb PlayStation 5 konzolokhoz. A gyárókapacitás limitált mennyiségben tud csak előállítani alkatrészeket, így világszerte hónapokat kell várni egy-egy példányra. A használtpiacon, valamint a viszonteladóknál ugyan lehet találni PS5-öket, azonban ezek a konzolok jelentősen magasabb áron mennek, mint amennyi a beszerzésük során gazdát cserélt. A Sony megszólalt a készlethiánnyal kapcsolatban, de nem erre a közleményre vártak a gamerek.

"Nem gondolom úgy, hogy a kereslet csökkene ebben az évben. Sőt hiába gyártunk még többet a jövő évben, az még mindig nem lesz elég a piac kiszolgálására." - árulta el a Sony pénzügyi igazgatója.

Március 31-éig 7,8 millió darab PlayStation 5-öt értékesített a Sony, még ugyanennyit terveznek a pénzügyi év hátralévő részében. Egyszerűen nincs a piacon még egy olyan játékgép, ami ilyen erővel és ilyen exkluzívokkal bírna, ezért sokan inkább kivárnak a PS5 vásárlásával, mint hogy beruházzanak egy Xbox Series S/X-be.

Magyarországon több boltban előrendeléseket vesznek fel a PlayStation 5 konzolokra, érdemes ezekre feliratkozni, ha minél hamarabb szeretnétek játszani a Returnallel, a Demon's Soulsszal és a többi PS5 exkluzívval.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van most PS5 konzolod?