Szoboszlai Dominik saját e-sport csapatot indít, és már meg is van az első játékosa

Szoboszlai Dominik saját e-sport csapatot indít, és már meg is van az első játékosa

Egyelőre egy játékra fókuszálnak és egy játékosa van a csapatnak, de ez később bővülni fog.

Szoboszlai Dominik neve alighanem minden futballkedvelő számára talán a legismertebbnek számít ma Magyarországon. Nem csak azért, mert úgy mond kilőtte a válogatottat az Európa-bajnokságra Izland ellen, hanem mert az RB Leipzig labdarúgója lett 2021 év elején. Viszont egy fránya sérülés miatt nem igazán tudott még bemutatkozni új klubjában, azonban a felépülés és az Eb mellett egy harmadik dolog is foglalkoztatta. Létrehozta ugyanis saját e-sport csapatát DomiNation Esports néven.

Ez nem új keletű dolog, hiszen már olyan nagy nevek, mint Gareth Bale, Antoine Griezmann, Ronaldinho, vagy David Beckham szintén beszálltak már az e-sportba, és közülük olyanok is akadnak, akik szintén saját együttest hoztak létre. Azt pedig külön jó látni, hogy hazánk egyik legnépszerűbb labdarúgója is segíteni szeretné az itthoni tehetségeket és kiválóságokat a nagyobb céljaik elérésében. Ennek apropóján a csapat első játékoást is bejelentették (molnargabo), így már nem titok, hogy hazánk egyik legnépszerűbb játékával indult útjára a projekt, aki egyébként a DVSC-től igazolt át.

Elsőként a FIFA-ban indulnak el, de később akár más játékokban is feltűnhet a DomiNation Esports, de egyelőre erről még nincs konkrétum. A csapatba egyébként további játékosokra is számítanak, viszont komoly kritériumoknak kell majd megfelelnie annak, aki szeretné őket képviselni. Továbbá lesznek toborzó versenyek is, online és offline egyaránt, ahol bárki bebizonyíthatja, hogy érdemes lehet az együttes mezének viselésére.

A hosszútávú tervek között szerepel a versenyeken való minél jobb szereplés, de emellett FIFA-s és egyéb futballal kapcsolatos tartalmat is készítenek majd, így nem csak az e-sportot, de a hazai gaminget is szeretnék építeni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Goal.com és DomiNation Esports Instagram)

Kövess Minket!