Visszavonul Gabinho, a magyar FIFA egyik legtehetségesebb játékosa

Visszavonul Gabinho, a magyar FIFA egyik legtehetségesebb játékosa

Saját bevallása alapján már korábban is többször is fontolgatta a visszavonulást, azonban most döntő elhatározásra jutott.

Gabinho 2018-ban a V4 Future Sports Festival megnyerésével robbant be a köztudatba, majd az AFC Ajax és a DVSC Esport színeiben folytatta profi karrierjét, azonban szombat este Facebook oldalán bejelentette visszavonulását. A profi e-sportoló úgy fogalmazott, hogy már többször is elgondolkozott ezen a lépésen, de eddig még nem jutott végleges elhatározásra, azonban most úgy érzi, hogy ez a helyes irány.

"Sziasztok!

Nagyon rég volt már poszt és úgy érzem tartozok legalább egy bejegyzéssel azoknak, akik bármilyen féle módon támogattak, szurkoltak nekem az elmúlt években. Az utóbbi másfél évben sajnos egyáltalán nem ment úgy a játék, mint ahogy azt szerettem volna, ezért nem egyszer futott már át az agyamon, hogy talán abba kéne hagynom a „profi karriert”. Nyilvánvalóan évekkel ezelőtt ilyen gondolatok meg sem fordultak a fejemben, azóta azonban nem csak én, de a körülmények is változtak. A többség valószínűleg tudja, hogyan zajlanak az online selejtezők, és amellett sem szabad elmenni, hogy maga a játék is olyan állapotban van, hogy ha ilyen ütemben haladunk, pár éven belül tényleg játszhatatlan lesz. Ezek a tényezők finoman szólva sem segítettek abban, hogy motivált legyek a versenyekre való felkészülésben, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki nemzetközi szinten is elérjen valamit. Először talán az Ajax-szerződésem lejárta után (ami ugyebár nem lett meghosszabbítva) éreztem úgy, hogy talán abba kellene hagyni, azonban miután mérlegeltem a dolgokat, úgy döntöttem, hogy ha szerződést tudok kötni egy klubbal, akkor egy afféle „last dance”-ként megpróbálkozom az idei szériában visszakerülni a nemzetközi elitbe.

Azonban egy idő után (idén február) ugyanazt vettem észre magamon, mint az Ajaxos évem során: egyáltalán nem volt meg bennem a kellő motiváció, nem élveztem amit csinálok, és egyedül az érdekelt, hogy majd a hónap végén megkapjam a fizetésemet. Azután áprilisban az MLSZ bejelentette, hogy hazánk is részt vesz a FIFA eNations versenyen, amire véleményem szerint eleget gyakoroltam, azonban az elődöntőben a győztes Boresz teljesen megérdemelten legyőzött. Akkor ébredtem rá, hogy pont az a motiváltság van meg benne, mint ami régen bennem megvolt. Ez döbbentett rá arra, hogy én ezt már nem szeretném a jövőben csinálni, és pár nap gondolkodás után arra jutottam, hogy itt az ideje végleg abbahagyni a játékot, mert nem fogok már olyan szinten játszani, mint a V4 vagy az amszterdami VB-selejtező alatt. Így visszagondolva, hihetetlen volt ez a pár év, sohasem gondoltam volna, hogy olyan élményekben lesz majd részem, mint a V4 megnyerése vagy az, hogy az Ajaxot fogom képviselni nemzetközi versenyeken.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm azokat a kommenteket, privát üzeneteket, amiket az elmúlt években Tőletek kaptam. Tudom, ez nagyon közhelynek hangzik, de tényleg nagyon sokat jelentettek ezek nekem. Továbbá köszönet Lovász Tamásnak és a DVSC-nek, akik egyrészt megadták a lehetőséget nekem, másrészt elfogadták és megértették a mostani döntésemet."

Gabinho minden idők egyik legsikeresebb magyar FIFA e-sportolójaként akasztotta szögre az egeret, akinek megannyi feledhetetlen pillanatot köszönhetünk. Reméljük, hogy az aktív e-sportolói évek alatt szerzett élményeket és tapasztalatokat életének következő szakaszában is kamatoztatni tudja majd, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!