Hirdetés

RIP Internet Explorer, megszűnik a legendás böngésző

Eddig tartott a mémmé vált böngésző pályafutása, beverte az utolsó koporsószeget a Microsoft.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Rainbow Six: Siege

7. forduló - Genesis Gaming vs. Illés Akadémia Spirit

Hirdetés

Elérkezett az az esemény, amire a Windows használók már évek óta készültek lélekben, de lehet sosem hitték, hogy tényleg megtörténik. A Microsoft bejelentette, hogy az Internet Explorer 11 asztali alkalmazása 2022. június 15-én nyugdíjba vonul, megvonják a teljes támogatását a Windows 10 operációs rendszereken. A (mém)legenda helyét a Microsoft Edge veszi át, ami a cég hivatalos böngészője lesz a jövőben.

"A Windows 10-es operációs rendszeren az Internet Explorer jövője a Microsoft Edge. Nemcsak azért, mert az Edge gyorsabb, biztonságosabb és rendelkezik mindennel, amit elvárnak egy modern böngészőtől, hanem azért is, mert kompatibilis a régebbi weboldalakkal és alkalmazásokkal." - közölte a Microsoft a legfrissebb blogbejegyzésében.

Az Edge-ben található egy beépített Internet Explorer mód, ami segít abban, hogy a régebbi, IE-re tervezett weboldalak és alkalmazások gond nélkül használhatóak. Nem volt váratlannak mondható a Microsoft döntése, uganis tavaly bejelentetétk, hogy a Microsoft 365 alkalmazások 2021. augusztus 17-étől nem támogatják tovább az Internet Explorer 11-et. Az Edge 2015-ben jelent meg, hét év kellett neki, hogy teljesen átvegye az irányítást és örökre eltemesse a PC-s világ talán legismertebb böngészőjét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te milyen böngészőt használsz PC-n/laptopon?

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • kisslaci8803 2 hónapja
    Az IE klasszikus, de már rég eljárt felette az idő. Az Edge meg nem rossz böngésző, de én maradok a Chrome-nál.
    0 0 Válasz
  • mekler87 1 hónapja
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés