Hirdetés

A mémként ismert előrehajlás egy tanulmány szerint tényleg segít nyerni

Ez nem csak vicc, tényleg be tudták bizonyítani, hogy sokat jelenthet.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Intel Extreme Masters Winter 2021

Vitality vs. NiP

Hirdetés

A FIFA 21 játékosai végre megnyugodhatnak, mivel egy új tanulmány kimutatta, hogy a feszült pillanatokban való előrehajlás jelentős előnyökkel járhat számukra. A külföldön csak „gamer lean” elnevezésű mozdulat már régóta az internet egyik legismertebb mémjének számít. A sztorija igen egyszerű, abban az esetben - főleg FIFA-nál figyelhető meg -, ha komolyabban akarja venni egy játékos a meccsét, akkor előre dől, és mindjárt jobban megy a játék.

A vicces az egészben, hogy míg sok rajongó számára ez tényleg egy vidám perceket okozó mém, tudósok szerint az előrehajlás tényleg nagyon fontos szerepet játszhat a győzelem elősegítésében. A Stakester összefogott a Leeds-i Egyetemmel, és elvégeztek egy vizsgálatot 10 000 játékos bevonásával. Meglepő dolgot vettek észre, ugyanis az eredmények szerint a résztvevők 79,9 százaléka elárulta, hogy hajlamosak előrehajolni gamelés közben, főleg ha az a bizonyos meccs számít. Dr. Andrea Utley pedig elmagyarázta, hogy ez az előrehajlás technika hogyan segíthet egy játékosnak.

"A fő érzékszervek képernyőhöz való közelebb helyezése elősegíti az összpontosítást és a koncentrációt, de ha ezt nem támogatja meg az egyén a testtartásával - gondolva itt a törzsre és a nyakra, akkor hamarabb elfárad."

Továbbá a Stakester és a Leeds-i Egyetem tanulmánya érdekes eredményeket tett közzé arról a 8000 résztvevőről, akik azt mondták, hogy szeretnek előrehajolni gamelés közben. Ezen személyek 49,2 százaléka természetes módon állt át ebbe pozícióba, míg 9,3 százalékuk szándékosan dőlt előre, a fennmaradó 41,5 százalékuknál pedig mindkettő eset fennállt. A testhelyzet elmozdulásának magyarázata a tanulmányban is változó volt, egyesek szerint az előre dőlt mozdulat jobban támogatja az egész testet, ezáltal kényelmesebb. Néhány játékos viszont úgy véli, hogy az előrehajolás segített kizárni a zavaró tényezőket, amikor jobban akart arra koncentrálni, hogy mi történik a képernyőn.

Dr. Utley és a Stakester tanulmánya megállapította, hogy az előrehajolás mém nem csak vicc, hanem helytálló a valóságban is.

A felmérésbe még 10 olyan „alkalmi” FIFA-játékost is bevontak, akik átlagosan heti 8-10 órát játsznak csak. A vizsgálat részeként Dr. Utley arra kérte a résztvevőket, hogy rögzítsék kamerával magukat a FIFA meccsek közben, de nem mondták el miért is tegyék mindezt, így az előredőlés jelenségét sem említették meg nekik. Majd levonták a következtetéseket:

"Elemeztük az egyes játékosok mozgását és testhelyzetét a felvételeken. Feljegyeztünk minden nagyobb eseményt, és igyekezünk megfigyelni miként reagálnak a testtartásukkal a különböző helyzetekre. 110 esetben, mikor megtörtént az előre dőlés érdekes eredményre lettünk figyelmesek."

A 110 esetben dupla annyi gólt lőttek azok a személyek, akik előre hajoltak. A tanulmányból még az is kiderült, hogy az előre hajló játékosok nagyobb valószínűséggel tették ezt meg, amikor egy bizonyos játékoshoz került a labda. Például a Juventus szupersztárja, Cristiano Ronaldo, amikor megkapta a labdát, akkor a játékosok jóval nagyobb hányada hajolt előre és koncentrált jobban.

Dr. Utley azt azért szintén elárulta, hogy az állandó előrehajlás nem azt jelenti, hogy a játékosok a meccs teljes 90 percében jobbá válnak és komolyabban tudnak fókuszálni. Valójában a játékosok teljesítménye még csökkenhet is, minél hosszabb ideig maradnak ebben a testhelyzetben.

"A győztes játékosok esetében csak 4,69 percet töltöttek előre hajolva átlagosan, míg a veszteseknél ez az idő 7,93 percet tett ki."

A lényeg tehát, hogy a legfontosabb pillanatokban, ha mémmé válunk, mármint előre hajolunk, akkor nagyobb esély van rá, hogy sikert érhetünk el, és ez tényleg nem vicc.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te is előre szoktál dőlni, ha meg akarod nyerni a meccset?

  • 31 %
  • 38 %
  • 31 %
Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Monoszaharid 7 hónapja
    Mondjuk, engem ez az eredmeny nem lepett meg nagyon ????
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés