A Twitch lépett a Hot Tub kapcsán, külön kategóriát adtak neki

A Twitch lépett a Hot Tub kapcsán, külön kategóriát adtak neki

Péntek este közleményt adott ki a Twitch, amelyben aprólékosan elmagyarázzák a helyzetet.

A Twitch-en elég nagy visszhangot keltő jelenséggé nőtte ki magát az elmúlt hetekben a Hot Tub, melynek lényege nem más, minthogy bikinis lányok (helyenként férfiak) rendszerint egy szobában elhelyezett medencében ülve beszélgetnek, táncolnak, tornáznak a közönségükkel, a közönségüknek, nagy ritkán még játszanak is valamilyen játékkal.

A Twitch most végre megszólalt az ügyben, érett is már, ugyanis nemrég néhány Hot Tub streamertől különösebb értesítés nélkül elvették a reklámhirdetések után járó bevételt, ami egyrészt felháborodást eredményezett a részükről, másrészt arra engedett következtetni, hogy a platform valamin már dolgozik a háttérben. Sokak reménykedtek benne, hogy a Twitch száműzi a Hot Tubereket, de a helyzet az, hogy külön kategóriát hoznak létre neki.

A közleményben elmondták, hogy egy össztett jelenségről van szó, amiről nagyon sokat tanácskoztak, és még fognak is, miközben a felület szabályait megfelelően helyre igazítják, a terjedelmesebb írás lényege viszont az, hogy a Hot Tub marad és külön kategóriát hoznak neki létre Pool, Hot Tubs, and Beaches néven. A testírást, testfestést továbbra sem tiltják meg egészen addig, amíg a képernyőn szereplő személy kellőképpen fedi a bájait. A Twitch kihangsúlyozta, hogy a pornográfia, a különféle szexuális szolgáltatások ugyanúgy tilosak a felületen, viszont a szexualitásra vonatkozó szabályaik nem voltak eddig kellően egyértelműek, ezen változtatnak. A céljuk az, hogy a nyíltan szexuális tartalmakat kizárják a felületről, a nem egyértelműen szexuális tartalmakat viszont nem feltétlenül akarják tiltani.

A reklámok kapcsán azt mondták, hogy hiba volt néhány Hot Tub tartalomgyártónál, (például Amouranth-nál - a szerk.) kikapcsolni a hirdetési bevételeket, ez azonban annak a folyamatnak volt a része, hogy a hirdetők eldönthetik kifejezetten hol szeretnének, és kifejezetten hol nem szeretnének megjelenni. Az ilyen csatornákat rengeteg hirdető jelölte nemkívánatosnak, így a hirdetési bevételek is megváltoztak, vagy teljesen eltűntek.

A Hot Tub tehát kapott némi "szabályozást", bár talán jobb kifejezés rá a keretbe foglalás, viszont ugyanúgy marad a Twitch felületein.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!