Gaming: Százezreket bannolnak CoD-ból rasszizmus és toxikusság miatt

Gaming: Százezreket bannolnak CoD-ból rasszizmus és toxikusság miatt

Minden erejével küzd az Activision csapata, hogy a mérgező viselkedést kiszűrjék a Call of Duty szériából.

Elárulta a Call of Duty sorozat kiadója, hogy fontos frissítekkel próbálnak harcolni a Warzone-ban és más játékokban megtalálható rasszizmussal és toxikussággal. Minél gyorsabban szeretné kiszűrni az Activision azokat a fiókneveket, klánneveket, valamint szöveges chatben megjelenő kifejezéseket, amelyek káros hatást gyakorolnak. Csak az elmúlt évben 350 000 olyan felhasználói fiókot bannoltak, amelynek tulajdonosa rasszista nevet adott magának, esetleg a viselkedése nem volt megfelelő.

"A célunk, hogy minden eszközt megadjunk a közösségünk számára, amelyekkel felvehetik a harcot a rasszizmus, gyűlöletbeszéd, szexizmus és zaklató viselkedés ellen." - árulta el az Activision

Ennek megvalósítása, hogy fejlesztik a káros tartalmak felismerését, majd ezeknek a kéretlen dolgoknak igyekeznek meggyorsítani az eltávolítását. A 350 000 elég jelentős tömeget jelent, azonban még így is kevesebben vannak, akik toxikusak és/vagy rasszisták, mint a csalók. Cheatingért 475 000 fiókot bannoltak az elmúlt évben, ami közel 36%-kal több, mint a "másik bannolt csoport". Egyelőre nincs hír arról, hogy a voice chaten elhangzott dolgokért mikor büntet majd a rendszer. A Riot Games nemrég jelentette be, hogy a VALORANT mérkőzéseken minden egyes elhangozz mondatot rögzítenek, amelyek bizonyítékul szolgálhatnak abban az esetben, ha megvádolják a játékosokat valamilyen szabálysértésért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!