LoL: Nerfet kapott, de igazából erősödött a Solo Queue egyik királya

LoL: Nerfet kapott, de igazából erősödött a Solo Queue egyik királya

A győzelmi arányok emelkedésével lehet nem számolt a Riot Games.

A 11.11-es League of Legends frissítésben rengeteg hős kapott gyengítéséket és erősítéseket. A változtatások mögött a meta felrázása állhatott, ugyanis hamarosan indulnak a nagy ligák, így az LEC és az LCS. Előbbit magyar nyelven követhetitek élőben az esport2tv Twitch csatornán, véssétek fel a június 11-i indulást a naptárba. Nem minden karakter van jelen azonban a kompetitív mérkőzéseken, a Solo Queue-ban vannak olyan nagyágyúk, amelyek a játékegyensúlyért felelős csapat figyelmét is felkeltik. Master Yi ebbe a csoportba tartozik, azonban a legutóbbi patchben érkezett célzott nerfek hatása egyelőre még nem érződik.

Master Yi és a Duskblade of Draktharr

Az ADC tulajdonsággokkal rendelkező assassin/bruiser közelharci karakter számára több jó választás volt az előző hónapokban. A Kraken Slayer mellett az Immortal Shieldbow és a Duskblade of Draktharr került előtérbe, amikor mitikus tárgy vásárlására került a sor. Utóbbi kifejezetten idegesítő volt az Alpha Strike-kal (Q) együtt, ugyanis úgy volt képes lecsapni Yi a célpontokra, hogy eltűnt az ellenség képernyőjéről. A Riot emiatt csökkentette a Q sebzését, miközben a Wuju Style-hoz (E) adtak egy kis pluszt.

A célzott gyengítések ellenére még mindig rengetegen vásárolják a Duskblade-et, bár a Kraken Slayer egyérteleműen átvette a vezetést a Yi-re hozható mitikus tárgyak listáján. Az alaptámadásokkal operáló Master Yik átlagosan 52% körül nyernek meccset az Idézők szurdokában, ami kifejezetten magas értéknek számít. A Duskblade-es buildek 50% körül teljesítenek. A patchek előtt nagyjából 2%-kal voltak gyengébbek Yi számai, így az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Hiába az emelkedés, még mindig nagyon érzékeny a CC-re a LoL egyik legendás alakja, valamint kiszámítható a dzsungelezése, ami miatt a sorsa megpecsételt a profi környezetben. Master Yi tipikusan egy olyan hős, amivel aratni lehet Solo/Duóban, de Canyon szintű játékosok kezében nem láthatjátok, hogy mire lenne képes.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik a jobb mitikus tárgy Master Yire?