Maden 42-t pakolt Ancientön a G2-ra, de a győzelemhez ez is kevés volt

Maden 42-t pakolt Ancientön a G2-ra, de a győzelemhez ez is kevés volt

A tegnapi meccsek alapján eddig a G2 tűnik az IEM Summer legígéretesebb csapatának.

Az egyik, de nem az egyetlen fontos szempont volt Ancient az IEM Summer előtt. Ezen a versenyen már nincs Train, helyette itt az új pálya, Ancient, ami sokak szerint 15-0 arányban CT oldali és totálisan játszhatatlan. Nos, erre tegnap már bőven rácáfoltak a csapatok.

Több alakulat repertoárjában is megjelent a pálya, közülük az FPX meccsei voltak a legemlékezetesebbek. A Bo1-es szétlövésben a dán Astralis ellen kellett játszaniuk, a pálya persze Ancient volt, amire láthatóan készült, gyakorolt az FPX, ellentétben az Astralis-szal. Magabiztosan, lazán nyertek STYKOék 16-7-re, de ez nem csak a pályának volt köszönhető. Egyszerűen erősebb, precízebb játékot mutatott tegnap az FPX, míg az Astralis mintha elindult volna a lejtőn lefelé és ki tudja mikor és mi állítja majd meg őket?

Később, a nyitómeccsek győztesei már Bo3-mas keretek között találkoztak egymással. Ezen meccsek közül egyértelműen az FPX és a G2 összecsapása volt a legizgalmasabb, ahol ismét előkerült Ancient. NiKoék ellen már egy fokkal nehezebb dolguk volt, de a pályát így is megnyerték STYKOék, ami részben maden embertelen játékának volt köszönhető. 28 kör alatt 42-t pakolt a G2-ra és 154-es ADR-rel zárta a pályát. Kár, hogy ez nem volt elég a végső győzelemhez.

Dust2-n és Infernon már erősebb volt a G2, különösen Infernon, ahol az első félidőben alig láttunk FPX köröket. 11-4-gyel fordultak huNterék, a meglehetősen egyértelmű körök alatt pedig nem csak azt találgatta a magyar chat, hogy mikor ébred fel végre az FPX, de azt is, hogy Inferno fekete tollazatú csirkéiből miért barna tollak hullanak.

Rövid FPX felzárkózás után, végül 2-1-re nyert a G2, amivel máris az A csoport felső ági döntőjébe jutottak. Ma nem velük folytatódik az IEM Summer, izgalmas meccsekből azonban így sem lesz hiány. Kora délután jön az IEM Summer mai adagja!

Az IEM Summer mai menetrendje az esport1tv-n:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!