Hardver: Kisebb botrány alakult ki egy legyengített RTX 3070 kapcsán

Hardver: Kisebb botrány alakult ki egy legyengített RTX 3070 kapcsán

"Vasvillákkal és fáklyákkal" fenyegették a gamerek az egyik laptopgyártót, mivel gyengébb RTX 3070-es kártyákat pakoltak az egyik típusba.

Kisebb botrány robbant ki a Dell Alienware 15 R5-ös laptoppal kapcsolatban, ugyanis a gamereknek szánt hordozható számítógépbe olyan RTX 3070-es videokártyákat szereltek, amelyeknek CUDA magjaiból 10%-kal kevesebbet ismer fel a rendszer. A felháborodás teljesen érthető volt, a DELL azonban megmagyarázta a kínos helyzetet.

Szándékosan gyengítette le az RTX 3070-es kártyákat a Dell, amikor tesztelték az Alienware 15 R5-ös laptopokat. Ezt beismerte a vállalat, azonban megemlítették azt is, hogy egy félreértést történt. A tesztelők egyszerűen elfelejtették visszaállítani az eredeti állapotokat a vBIOS-ban, amikor piacra dobták ezeket a termékeket. Az egyik online magazinnak elárulta Dell szóvívője, hogy legkorábban június közepére megoldják a problémákat, vagyis a 4608 CUDA mag helyett 5120 CUDA magot érzékel majd a rendszer, így a videójátékokban végre több FPS-nek örülhetnek majd a gamerek. 

A Dell a probléma megoldásáig türelmet kért a tulajdonosoktól, nem javasolják, hogy más Alienware platform vBIOS-át használják a több CUDA mag érdekében. Többen feltették a kérdést, hogy megtörténhetnek-e ilyen furcsaságok majd más Alienware rendszereknél, mint például az m15 R4 és R6 verziók esetében. Remélhetőleg a 10%-os CUDA mag megvágás egyszeri eset volt, többet nem kell azért támadni a gyártót, hogy szándékosan csökkentett teljesítményű RTX 3070-esekkel szeretnék kiszúrni a vásárlók szemét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked volt már valaha gamer laptopod?