LoL: Három betűért fizettek ki 210 millió dollárt a TSM-nek

LoL: Három betűért fizettek ki 210 millió dollárt a TSM-nek

Brutális összeget kapott a Team SoloMid csapata, ezzel nyélbe ütötték az e-sport eddigi legnagyobb üzletét.

Elkezdődött az LCS 2021-es nyári szezonja, azonnal bekezdett az Immortals és a TSM FTX, ugyanis sikerült 3-0-val élre állniuk a tabellán. Utóbbi csapat a névváltás után egyelőre nagyon egyben van, de pontosan mit keres ott a Team SoloMid csapatának hivatalos elnevezésében az FTX? Az új szponzor nem kevesebb, mint 210 millió dollárt (nagyjából 60 milliárd forintot) fizetett ki azért, hogy három betűvel megtoldják a multigaming szervezet nevét.

TSM FTX, az e-sporttörténelmi üzlet

A két fél 10 évre egyezett meg egymással, 2031-ig biztosan kiegészül az amerikai csapat nevei az FTX három betűjével. A kriptokereskedésben érdekelt befektető több szempontból látta a jövőt Reginaldék orgjában. Először is a 2009-ben alapított TSM jelenleg a világ egyik, ha nem a legértékesebb e-sport szervezetének számít. A League of Legends mellett, Fortnite-ban, Super Smash Brosban és Rainbow Six Siege-ben képesek folyamatosan a legjobbak között harcolni, de a felsoroltak mellett még több más videójátékban is érintettek. Az FTX befektetésnek köszönhetően megnyílhatnak a TSM számára a kapuk más régiók felé, így Ázsia, Európa és Dél-Amerikában nyílhatnak meg új irodák. A platformok terén sem szeretnének korlátok közé szorulni, ennek érdekében a mobilos videójátékok világában hamarosan feltűnhet a TSM FTX logója.

Az FTX a TSM-üzlet mellett a klasszikus sportok világában is berobbant a köztudatba. A Miami Heat NBA csapat csarnokának nevéért 135 millió dollárt csengettek ki még márciusban, azonban a névváltás nem hozta meg a szerencsét, a rájátszás első körében kiütötték Butleréket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!