A G2 versenye lehet az IEM Summer? - Jön a rájátszás!

A G2 versenye lehet az IEM Summer? - Jön a rájátszás!

Szerinted melyik csapat nyeri majd a versenyt?

Véget ért a pár napos szünet és felkészülés, ma délután folytatódik az IEM Summer, ahol meglehetősen furcsán alakult a csoportkör. Olyan csapatok vannak most a rájátszásban, akikre előzetesen nem gondoltunk volna, míg az olyanok mint a NiP vagy az Astralis, be sem jutottak a rájátszásba.

A csoportkör hat legerősebb csapatával veszi ma kezdetét a play-off, közöttük a G2 és az OG áll a legjobban. Ők eddig veretlenek, senki sem tudta megállítani Aleksibéket és NiKoékat, így ők már az elődöntőkben vannak és türelemmel várják a holnapi ellenfeleiket. Hogy azok kik lesznek, szinte lehetetlen megjósolni. A G2 ágán a Gambit és az EG játssza a negyeddöntőt, ami papíron sima Gambit győzelem, csak, hogy múlthéten épp az ellenkezője történt. A Gambit volt az amelyik szenvedett és éppen csak bejutott a rájátszásba, míg az EG könnyedén vette a Heroic és a Spirit állította akadályokat. MICHUékat egyedül az OG állította meg a B csoportban. Ma délután kiderül, hogy pár napos csoda volt csak az EG vagy, hogy képesek lesznek-e kellően erősen kiállni a világelső Gambit ellen is.
A play-off másik ágán az ugyancsak meglepetés Vitality és a gyengélkedő Virtus.pro állnak. Utóbbi csapatból mintha kezdeni kifogyni a kraft, sokat hibáznak, játék stílusuk pedig túlzottan is kiismerhető, olvasható. Nincsenek túl jó VP meccsek a hátunk mögött, ahogy a Vitality is rendkívül rossz formáját mutatta az utóbbi hónapokban, most mégis itt vannak.

Lekopogjuk, de mintha kezdene összeállni az új, RpK nélküli csapat, a csoportkörben magabiztosan verték a Complexity és a Gambit ötösét is. Persze még továbbra sem tértek vissza régi önmagukhoz, a tavalyi Vitalityhoz képest még mindig gyenge a csapat, főleg apEX, aki mintha teljesen szétesett volna fejben. Két-három kör is elég hozzá és máris üvölt, asztalt csapkod, toporzékol, ami egyik játékos esetében sem jó, de különösen ártalmas ez az irányítónak, akinek pont, hogy egyben kellene tartania a csapatot még a nehéz meccseken is.
Az eddigi eredmények tükrében ez a verseny, akár még a G2 ötösé is lehet, de persze ahhoz még lesz egy-két szava a többieknek is. Az OG alapból remek formában van, magához térhet még a Gambit és a VP, az EG és a Vitality pedig bármelyik meccsen tud meglepetést okozni.

Három napos CS:GO maraton előtt állunk, vasárnap este pedig már győztest hirdethetünk majd az IEM Summer versenyén!

A mai menetrend és a verseny rájátszásának ágrajza:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a versenyt?

  • 85 %
  • 0 %
  • 15 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %