Microsoft Excel e-sport verseny? Tényleg lejátszották és női résztvevője is volt!

Microsoft Excel e-sport verseny? Tényleg lejátszották és női résztvevője is volt!

Itt minden a táblázatokról és a matematikáról szólt.

Ki gondolta volna, hogy egy nap a legendás táblázatkezelő szoftver, a Microsoft Excel hivatalosan is e-sporttá avanzsál, és ez tényleg nem vicc, hiszen máris lezajlott az első nagy volumenű világ-kupa belőle. Ezen a versenyen nyolc lángész vett részt, melyet az első Microsoft Excel világbajnokságnak neveztek el, és ahol a résztvevőknek a lehető legjobb pénzügyi modellt kellett megalkotniuk a győzelem érdekében. Íme a mezőny:

  • Andrew Ngai (Egyesült Királyság)
  • Michel Jarman (Kanada)
  • Stéphanie Annerose (USA)
  • Jason Webber (Dél-Afrika)
  • Gabriela Strój (Lengyelország)
  • Anup Argawal (India)
  • John Lim (Ausztrália)
  • Siang Tan (Malajzia)

A Microsoft Excel e-sport versenyt egyébként online tartották meg, és ha ez még nem lenne elég megdöbbentő, akkor talán azt is érdemes megemlíteni, hogy két caster tudósított az eseményekről, Adam Callens és Danielle Stein Fairhurst személyében. Minden játékos kapott egy esettanulmányt, amelyben a gyártási költségek alapján a bevetélek modellezését kellett elvégeznie a Microsoft Excel segítségével. Ez magában foglalta az értékesítést, a szállítást, a gyártást, és a munkaerőt is. Nem tartott sokáig a kupa, ugyanis 40 perc után már meg is volt a győztes, miután Michel Jarman készült el a leggyorsabban. Már csak azért sem volt könnyű feladatuk a jelenlévőknek, mivel számtalan módon lehet létrehozni táblázatot a különböző számítási parancsok kombinációi alapján. A felhasználóknak nagyon át kell gondolniuk, hogy megtalálják az irodai szoftverben legrövidebb és leghatékonyabb módot a feladat teljesítéséhez.. Más szavakkal, a Microsoft Excel használata elég mély matematikai ismereteket és gyors gondolkodást igényel.

Sokan feltehetik maguknak a kérdést, vajon hogy jött a Microsoft Excel e-sport kupa ötlete?

Már alapból sokan vitatkoznak azzal, hogy az e-sport sportnak számít-e, hát még ha egy táblázatkezelő programban mérik össze tudásukat egyesek. Nem szabad elfelejteni, hogy jó néhány meghatározás szerint bármely tevékenység sportnak tekinthető, abban az esetben, ha versenyképésség feltételeit teljesítik. Nos a Microsoft Excel e-sport világbajnokság szempontjából ez teljesült, hiszen a versenytársaknak teljes pénzügyi tervet kellett készíteniük a lehető legrövidebb időn belül, tehát össze tudták mérni a tudásukat.

Az pedig egy újabb érdekes kérdés lehet, hogy vajon a Microsoft Excel első e-sport versenye elindíthat-e egy, a termelékenységen alapuló teljesen új műfajt is? Még a végén kiderül, hogy a Word-ből vagy a Powerpointból is lesz kupa a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!