Minden, amit már tudunk a From Software és George R. R. Martin közös játékáról, az Elden Ringről

Minden, amit már tudunk a From Software és George R. R. Martin közös játékáról, az Elden Ringről

Te szereted a FromSoftware játékait?

Lassan nem is tudjuk már, hogy milyen régóta várjuk a FromSoftware következő nagy dobását, az Elden Ringet. Még javában Trónok Harca lázban égett a világ, amikor bejelentették, hogy új játékuk világán és sztoriján maga George R. R. Martin is dolgozik, ez pedig már nem ma volt. A napokban végre előbújt a játék az árnyak közül, 3 perces, brutális hangulatos és magával ragadó előzetes képében bemutatkozott az Elden Ring, amiről most összeszedtünk mindent, amit már tudni lehet.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az Elden Ring a készítők legnagyobb, legambiciózusabb játéka lesz, ami bár beáll majd a Souls-like címek közé, mégis sok újdonságot vonultat majd fel. Kezdve az alapvető felépítéstől. Már a Dark Souls játékokban is kedvünk szerint alakíthattuk felfedezésünk folyamatát, ám ott mégis csak klasszikus értelemben vett pályákról volt szó, amik így vagy úgy, de kapcsolódtak egymáshoz. Az Elden Ringben ezzel szemben egy hatalmas nyílt világot járhatunk majd be, ami persze koránt sem egy szép, békés és napsütötte világ lesz.

a képre kattintva megnyílik a galéria, ahol átlapozhattok néhány jelenetet a játékból

Kihalt falvaktól, torokszorító mocsarakon át, egészen a sötét és félelmetesen gigászi kastélyokig, számtalan különböző területet járhatunk majd be, az egész világ pedig, a mítoszok, a legendák, a történetek mind-mind GRRM keze munkáját viselik majd. Mindezen túl, ezúttal a játékidővel arányosan változnak majd a napszakok, sőt, dinamikus időjárás is lesz. Ha pedig Souls-like játékok, akkor a harcrendszer és maga a játékmenet az egyik legfontosabb kérdés. Az Elden Ring itt újít a leginkább!

A készítők akció-szerepjátékként hivatkoznak alkotásukra, ahol a Sekiroval ellentétben újra komoly hangsúlyt kapnak az RPG elemek. A játék elején ismét mi magunk alakíthatjuk majd ki karakterünket, annak fejlődése pedig nagyban emlékeztet majd a Dark Souls játékokban látottakra. 

a képre kattintva megnyílik a galéria, ahol átlapozhattok néhány jelenetet a játékból

Ami pedig a harcokat illeti, nos, ezen a téren már nem egy sima Dark Souls-féle harcrendszer lesz. Az már az előzetesből is kiderült, hogy az egy az egy elleni párharcok jóval gyorsabbak lesznek, mint a készítők eddigi játékaiban valaha. Ráadásul most sok új elemet is felvonultatnak majd az ütközetek. A FromSoftware fejelsztői egy rendkívül szabad, sokrétű és mélyen személyre szabható harcrendszert ígérnek, ahol végre igazán erős mágusok is lehetünk, nem muszáj folyamatosan kardokkal hadakoznunk, ráadásul egy lopakodási rendszer is helyet kap majd az Elden Ringben, ami nem csak a harcok során jön majd jól, de lesznek olyan helyzetek is, amiket akár vérontás nélkül, lopakodva is megoldhatunk.

Persze az Elden Ring valódi arca még így sem mutatkozott meg. Koránt sem ismerjük még a játékmenet minden elemét,a  fejlesztők minden apró titkát. Azt viszont tudjuk, hogy az Elden Ring 2022. január 21-én fog megjelenni PC-re, PS5-re, PS4-re, Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra. Mi már nagyon izgatottan várjuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!