Feltörték az EA szervereit, és bizony a FIFA 21 forráskódját is eltulajdonították

Feltörték az EA szervereit, és bizony a FIFA 21 forráskódját is eltulajdonították

Amit tudtak megszereztek a kiadótól, és most nem kis összegért áruba is bocsájtották azt.

Állítólag több, mint 780 GB adatot loptak el az EA szervereiről, beleértve az olyan játékok forráskódjait is, mint a FIFA 21. A beszámolók szerint hackerek törtek be a fejlesztők rendszereibe, és ezt nem csak azért tették, hogy teszteljék a vedelmet, hiszen most milliókért igyekeznek eladni a bizalmas adatokat. Ebben az illetéktelen behatolásban az a legaggasztóbb, hogy eltulajdonították az EA nagyon fontos adatait, melyek között ott van a Frostbite motor, a FIFA 21, a The Sims, a Battlefield, valamint más szoftverfejlesztő készletek forráskódjai is. A behatolásról először a Vice hírportál számolt be, és először nem is vették komolyan, aztán mégis egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítottak az esetnek, majd végül kiderült, valóban megtörtént a 780 GB adat eltulajdonítása. Nem csak a forráskódok kiárusítása okozhat nagy problémát, hanem ezek láttán még nagyobb programozásba kezdhetnek a csalóknak porgramokat gyártó csapatok is. Ráadásul az EA már eddig is szenvedett a cheaterektől a programjaikban. A közösségi médiában már igyekezett is a kiadó kommunikálni valamit az ügy kapcsán:

"Egy nemrégiben történt behatolási esetet vizsgálunk a hálózatunkban, ahol korlátozott mennyiségű játék forráskódját és a hozzájuk kapcsolódó adatokat loptak el." - közölte az EA szóvivője a hivatalos közleményében. A folyamatban lévő bűnügyi nyomozás részeként aktívan együttműködünk a hatóságokkal és az illetékes bűnüldözői szervek tisztviselőivel, valamint más szakértőkkel is, hogy mihamarabb a végére járhassunk az egésznek.”

Nem egyedi esetről van szó, mivel az elmúlt 12 hónapban számos fejlesztőt és kiadót ért már hasonló csapás, köztük a Capcom és a CD Projekt Redet is támadások érték, melyek hatalmas károkat okoztak nekik. Utóbbi cég például elismerte, hogy a Cyberpunk 2077 forráskódját - a The Witcher 3-hez hasonlóan - mintegy 7 millió dollárért adták a fekete piacon a hackerek.

Az EA egyébként azt megerősítette, hogy a játékosok adatai biztonságban vannak, ahhoz nem tudtak hozzáférni az illetéktelenek, és nincs ok azt feltételezni, hogy a játékosok magánéletét ezt veszélyeztetné. A biztonság érdekében azonban az EA javítani fogja a belső védelmi rendszerét, hogy megpróbálja megakadályozni a további támadásokat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!