Egyszerűen nincs bírás a CIS CS:GO-val, újabb bajnoki címet szerzett a Gambit

Egyszerűen nincs bírás a CIS CS:GO-val, újabb bajnoki címet szerzett a Gambit

Ismét bajnok a Gambit!

A jelenlegi Gambit pályafutása rendkívül érdekesen kezdődött. A 2017-es csapat sikerét egy ötösük sem tudta megismételni, de még csak a közelébe sem érni, így az orosz szervezett 2020 októberében lépett egy nagyot és 19-re lapot húzott. Kukázták az akkori csapatot, helyüket pedig az addig csak Gambit Youngstersként tevékenykedő utánpótláscsapat vette át.

A lehető legjobb döntést hozták ezzel, hiszen bár Majort még nem nyert az új Gambit, jó eséllyel indulnak idén ősszel azért is. Az IEM Summer versenyén mintha megtorpant volna a csapat, a csoportkört egy meglehetősen fájó vereséggel kezdték, mégis fel tudtak állni, az alsó ágról visszajöttek a játékba, bejutottak a rájátszásba ott pedig már pályát sem veszítettek. 

A tőlük megszokott pontos, precíz és bivalyerős játékkal meneteltek végig az ágrajzon, míg végül a döntőben az OG állta az útjukat. A meccs kezdetén úgy tűnt, hogy Aleksibék méltó ellenfelei lesznek a Gambitnek, végül azonban a CIS csapat megrázta magát és lemosta a szerverről az OG-t. Az első pályán, Mirage-on még teljes mértékben játékban voltak flameZék, nem volt tőlük messze a győzelem, 14-15-nél azonban egy félvásárlás ellen veszítettek kört, ami miatt a pálya is elúszott.

Dust2-n és Overpasson sajnos már minden a Gambitről szólt. Szinte menetrend szerint, az első félidőkben még tartotta magát az OG, támadóként azonban egyszerűen nem tudtak rést ütni a Gambit pajzsán. A 16-14-es Mirage után, 16-11-re nyerte a Gambit Dust2-t, Overpasst pedig 16-7-re. Ezzel magabiztosan, 3-0-s győzelemmel lettek az IEM Summer bajnokai, így várják a holnap kezdődő BLAST Premier Spring döntőt és 2021-es első tier 1-es LAN versenyét is az IEM Kölnt.
Ráadásul a tegnapi győzelem Intel Grand Slam pontot is ért a Gambitnek, 2 győzelmük van eddig a versenyben, ahol a végső győztes 1 millió dollár értékben vihet majd haza tömör aranyrudakat.

A Gambit legfrissebb versenyeredményei:

  • IEM Katowice - 1. hely
  • EPL 13. szezon - 2. hely
  • DH Masters Spring - 2. hely
  • EPIC CIS League - 1. hely
  • IEM Summer - 1. hely

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!