Sergio Ramos távozik a Real Madridtól, jöhet az EOAE lapja?

Sergio Ramos távozik a Real Madridtól, jöhet az EOAE lapja?

16 év után hagyja el a királyi gárdát a spanyol védő, és több neves klub is felmerült új otthonaként.

Ha egy kicsit visszapörgetjük az idő kerekét, akkor gyorsan érdemes megjegyezni, hogy 2005 nyarán vásárolta meg a Real Madrid 27 000 000 €-ért az alig 19 éves Ramost a Sevillától. Ezzel a spanyol lett a kilencedik olyan játékos aki elhagyja a Sevillát a Real Madridért. Ez az átigazolás akkoriban a harmadik legdrágább tizenéves játékossá tette Wayne Rooney mögött és Spanyolországban érte költöttek addig a legtöbbet.

Azóta eltelt 16 év és a remek védőből egy kiváló középhátvéd született, akinek nem csak a bajnokságban sikerült bizonyítania, miután azt ötször is megnyerte, de négyszer a Bajnokok Ligájában is felért a csúcsra, hogy csak a legfontosabb eredményeit említsük. Emellett kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok is, így gyakorlatilag minden nagy címet bezsebelt. 2017-ben pedig az UEFA szavazásán az év védőjének is megválasztották. A királyi gárda színeiben 671-szer lépett pályára és 101 gólt szerzett, de a legfontosabb talán mind közül a 2014-es BL döntőben a 93. percben összehozott fejes találata volt. Modric tekerte be jobb oldalról a szögletet, amit ő gólra váltott a mérkőzés lefújása előtt, ezzel egyenlített a Real Madrid az Atléticoval szemben, majd a hosszabbításban kiütöttőték ellenfelüket, így ő és társai emelhették magasba a trófeát.

Minden jó dolognak vége szakad egyszer, és 16 évnyi szolgálat után jött a hír, Sergio Ramos elhagyja a Real Madridot. A szerződése idén jár le, és nem hosszabbítottak a 35 játékossal Perezék. Közben a legnagyobb spanyol médiumok arról számolnak be, hogy Ramos négy csapatnál lehet befutó. Az újság a Manchester City, Manchester United, PSG, Sevilla kvartettjét nevezte meg opcióként. Ez pedig azt jelentené, hogy Ramosnak egyelőre még nem jár a fejében a levezetés, ami mindenképp jó hír, hiszen egy nagyszerű futballistáról van szó. Ennek apropóján pedig az EA Sports sem fogja kihagyni az alkalmat, hogy ne hozzon ki a FIFA 21-ben egy End of an Era Ramos lapot. Ezt a verziót akkor szokták belepakolni egy játékos kapcsán a játékba, ha az adott sztár életében egy korszak lezárul, legutóbb Agüero részesült ilyenben, miután kiderült tovább áll a Manchester Citytől. Ebben az évben egyébként Ramosnak az alap goldon kívül csak egy TOTW (még a harmadik csapatba került be), illetve Team of the Year (OVR 96) kártyája van, ami nem nevezhető soknak. Már csak ezért is igen valószínű, hogy hamarosan megjön az EOAE lap, ami minimum 97-es, de az is lehet, hogy ennél is nagyobb értékű lesz.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen kártyát tudnál elképzelni neki?

  • 30 %
  • 52 %
  • 19 %