Gaming: Leállítják a GTA Online szervereit

Gaming: Leállítják a GTA Online szervereit

Két platformon jövőre már biztosan nem tudtok játszani a GTA Online-nal.

Szomorú bejelentést tett a Rockstar Games, 2021. december 16-ától leállnak a GTA Online szerverei PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon. Ezzel párhuzamosan minden erejükkel arra fókuszálnak, hogy a PlayStation 4, Xbox One és PC verziók folyamatosan megkapják a frissítéseket és fejlesztői támogatásokat. Idén ősszel jön a PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készült felturbózott változat, ami szintén elvonja a csapat erőforrásait.

A GTA Online PS3-ra és Xbox 360-ra 2013. október 1-jén jelent meg. Közel nyolc év alatt rengeteg emlékezetes pillanatot élhettek át a felhasználók, azonban két generációváltás történt az azóta eltelt közel nyolc évben. A Rockstar Games kénytelen volt maga mögött hagyni az egyre fogyatkozó PS3-as és Xbox 360-as gamereket, ami nem csak a GTA Online szerverek leállítását jelenti. A Rockstar Games Social Club statisztikáinak nyomonkövetése szintén megszűnik a két érintett konzolon. 2021. szeptember 16-ától a Max Payne 3 és L.A. Noire statjai nem frissülnek többé, sőt előbbi játéknak az online multiplayer módját száműzik a Sony és Microsoft régebbi konzoljairól.

Ezek a változtatások nem érintik az egyjátékos sztori módokat, vagyis jövőre is belevethetitek magatokat PS3-on és Xbox 360-on a Grand Theft Auto V-be, a Max Payne 3-ba és az L.A. Noire-ba. A Rockstar csapata szeretné a közösség minden tagjának megköszönni az eddigi támogatást, remélik, hogy az érintett játékosok folytatják kalandozásaikat Los Santosban a szerverleállások ellenére.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál még játszani PS3/Xbox 360 konzolon?